Ma kezdődik a vasárnapig tartó Limmud Fesztivál Budapesten

2022. Október 28. / 11:47


Ma kezdődik a vasárnapig tartó Limmud Fesztivál Budapesten

Hogyan védekezzünk az álhírek és propaganda-weblapok áradata ellen? Hogyan ismerjük fel, ha az orrunknál fogva vezetnek? Miképpen igazodjunk el a nagy- és kishatalmak nagy- és kis játszmái között? Milyen válaszokat kínál a politika és a tudomány korunk válságaira? Hogyan lássuk mindezt zsidó szemmel? Többek között ilyen izgalmas kérdések lesznek napirenden a ma kezdődő budapesti Limmud Fesztiválon.

Csak semmi pánik! címmel ma veszi kezdetét a nemzetközi Limmud Fesztivál a budapesti Európai Ifjúsági Központban (II. kerület, Zivatar utca 1. szám). Amint azt korábbi interjúnkban Szenthe Antónia, a Limmud Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke honlapunknak adott interjújában elmondta: idén rendezvényük középpontjába a saját bizonytalanságunkat, tanácstalanságunkat állítják, mert sajnos bajok és nagy változások előszele érezhető. 

Mint Szenthe Antónia fogalmazott: „ez a fesztivál akkor szolgálja igazán a közösséget, ha segítséget nyújt. Ha az általános félretájékoztatás közepette a magunk szerény eszközeivel akár egy csipetnyit hozzájárulunk a tisztánlátáshoz, és ezzel a nyugalmunkhoz". 

A fesztiválon olyan kérdéseket járnak körbe, mint például miképpen igazodjunk el a nagyhatalmi játszmák között, milyen válaszokat látunk a különböző berendezkedésű államoktól korunk válságaira, össze tudnak-e fogni a hatalmak a világméretű gondok megoldásáért? Mit tud, mit tudna tenni a tudomány? Miért nem használja ki a világ a technológia eredményeit? Miért nem képes sok társadalom demokratikus jogállami keretek között maradni? Csupa megválaszolhatatlan kérdés és megoldhatatlan probléma, de biztos vagyok benne, hogy ha beszélgetünk és vitatkozunk róluk, akkor reális és érthető magyarázatokat kaphatunk a témakörök különböző szakértőitől.

A Limmud Magyarország Facebook-oldalát itt érhetik  el, az esemény Facebook-oldalát pedig ide kattintva  láthatják a részletes programokkal.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek