Diplomaosztó volt az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen

2023. Február 16. / 11:57


Diplomaosztó volt az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a napokban az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) dísztermében. Rabbidiplomát szerzett Hercz Dániel, míg zsidó kultúratörténet szakon négy, felekezeti szociális munkás szakon pedig tizenegy hallgató vehette át a diplomáját.

Az esemény moderátora Zima–Lipthay Judit, a nyelvi lektorátus vezetője volt, az ünnepség elején Markovits Csaba elsőéves kántorhallgató énekelte el az Áchénu bét Jiszráélt. 

Ezután a végzettek szakfelelősei és tanszékvezetői köszöntötték az egybegyülteket. Dr. Balázs Gábor rektori jogkörökkel megbízott általános rektorhelyettes, a rabbi szak szakfelelőse kezdte a köszöntéseket, ezután Háberman Zoltán, a felekezeti szociális munkás szak szakfelelősének beszéde hangzott el.

Az ünnepség a végzett hallgatók beszédeivel folytatódott. A felekezeti szociális munkás szak képviseletében Apor Orsolya és Botos Viktor beszélt. 

Gábor György professzor, a kultúratörténet mester szak szakfelelőseként a rá jellemző humorral és mély gondolatokkal szólt a végzettekhez, majd a kultúratörténet szak képviseletében Glebov Melinda héber nyelvű beszéde következett. Az egyetem régi tradíciója, hogy egy hallgató héber nyelven is köszönti tanárait, diáktársait.

Rabbi diplomát szerzett Hercz Dániel.
Ebben a félévben diplomát vehetett át a kultúratörténet mester szakon Glebov Melinda, Kurucz Olga, Sipos Annamária, Szabó Kitti Anita.
A felekezeti szociális munkás szak diplomásai: Apor Orsi, Botos Viktor, Rácz Georgina, Stefkó Ernő, Széki Lina, Király Vivien, Kain Réka, Varga Árpád, Szilágyi Attila, Simó Mária és Szabó Sándor.

(Forrás: OR-ZSE – Facebook. Címlapkép: dr. Balázs Gábor szól a megjelentekhez. Fotó: Balogh Sándor)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek