Yellow Candle: Sárga gyertyák fényénél emlékezünk mártírjainkra

2023. Március 14. / 15:15


Yellow Candle: Sárga gyertyák fényénél emlékezünk mártírjainkra

A Yellow Candle – Sárga Gyertya elnevezésű nemzetközi akció keretében 2023. április 17-én, hétfőn emlékezünk a holokauszt elfeledett áldozataira. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) is.

yellow-candle-cikkbe.jpg

A Yellow Candle – Sárga Gyertya programban a különböző szervezetek, intézmények, hitközségi körzetek és közösségek április 17-én, hétfőn este közös gyertyagyújtással emlékezhetnek a holokauszt elfeledett áldozataira.

A sárga gyertyák átvehetőek a Merkaz Héber és Izraeli Kulturális Központban (1061 Budapest, Paulay Ede utca 1. – Maccabi HUB) 2023. március 27-én és 28-án, valamint március 29-én és 30-án, délelőtt 10 és délután 4 óra között. Támogasd a sárga gyertya projektet 220 Ft/gyertya hozzájárulással!

A projekt résztvevői vállalják, hogy a meggyújtott gyertyákról fényképet – lehetőség szerint akár szelfit – készítenek, majd a képet megosztják a saját vagy intézményi internetes felületeiken, Facebook-, Instagram- és Twitter oldalaikon a #yellowcandle és #maccabi jelölőszavak (hashtagek) használatával.

Emlékezzünk együtt a sárga gyertyák fényénél!

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek