Sümegi holokauszttúlélők és leszármazottaik találkozóját szervezik

2023. Január 13. / 13:22


Sümegi holokauszttúlélők és leszármazottaik találkozóját szervezik

A múlt év nyarán a vészkorszakban elhurcolt sümegiek emlékére tartottak egy megemlékezést a helyi zsinagógánál, s azóta fölvetődött az az ötlet, hogy idén nyáron megszervezik a sümegi holokauszttúlélők, valamint a másod- és harmadgenerációs leszármazottak találkozóját. A Mazsihisz.hu honlapja szeretne segítséget nyújtani a szervezésben, ezért cikkünkben megadjuk a főszervező elérhetőségeit.

A helyi Zóna TV körzeti televízió alábbi videójában tekinthetik meg azt az összefoglalót, amely a Sümegről elhurcolt áldozatok emlékére a a helyi zsinagógánál tartott, tavaly nyári megemlékezésről tudósít.

Mint megtudtuk: idén nyáron szeretnék megtartani a sümegi holokauszttúlélők, továbbá a másod- és harmadgenerációs leszármazottak találkozóját egy hasonló megemlékezés vagy istentisztelet keretében. A szervezők szeretnék, ha minél több sümegi kötődésű túlélő és leszármazott venne részt az eseményen, ezért honlapunkon közzétesszük a szervezész magára vállaló Csapó Hajnalka elérhetőségeit. 

Aki szeretne ott lenni a megemlékezésen, az Csapó Hajnalkát a +36-20-478-7877 -es mobilszámon, vagy a hajnalka.csapo@gmail.com  e-mail címen érheti el.

(Címlapkép: a volt sümegi zsinagóga épülete. Felvétel: Zóna TV)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek