Tudástár: Már virtuálisan is bejárható az újbudai Bét Sálom zsinagóga

2023. December 21. / 13:59


Tudástár: Már virtuálisan is bejárható az újbudai Bét Sálom zsinagóga

A Mazsihisz.hu Kultúrkincsek című aloldalán a virtuálisan is bejárható zsinagógák között immár ott van a lágymányosi, vagyis az újbudai Bét Sálom zsinagóga is. S ha már benéznek a Bét Sálomba, javasoljuk, hogy járják végig 3D formátumban és páratlan minőségben az aloldalon található többi zsinagógát is! (A Kultúrkincsek Tudástárát a honlapunk jobb szélén lévő négy „csempe" egyikére kattintva érhetik el.) 

Mint tavaly év elején beszámoltunk róla: háromdimenziós technikával bejárható zsinagógák, innovatív adománygyűjtő felület, zsidó örökségtár, kulturális tudáskincs és számos pedagógiai segédlet a legkorszerűbb „csomagolásban" – címszavakban így összegezhető az a 20 millió forintos digitális fejlesztés, amelyet a Cödoko Alapítvány és a Mazsihisz dolgozott ki a magyar állam és a Zsidó Világkongresszus támogatásával. 

A Kultúrkincsek című blokkban a legmodernebb háromdimenziós fényképezési technikával olyan platform érhető el, ahol belülről is megcsodálhatjuk a zsinagógákat, sőt, az adott információs pontokon hasznos ismeretanyagot is kapunk.

Örömmel jelentjük be, hogy az aloldalon immár megtekinthetik és bejárhatják az újbudai Bét Sálom zsinagógát is, amelynek rabbija Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti Rabbiság igazgatója, világi elnöke pedig Horváth József, a föntebb említett projekt ötletgazdája. 

(Címlapkép: hétköznapi istentisztelet a Bét Sálomban. Fotó: Mazsihisz.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Holokauszt 80. Emlékév – Obeliszket avattak Nagykátán
Élet + forma
Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal
Élet + forma
Budapesten játssza BL-selejtezőjét a Makkabi Tel-Aviv