Felújították a siklósi zsidó temető halottasházát és kerítését

2021. December 13. / 09:13


Felújították a siklósi zsidó temető halottasházát és kerítését

Szerző: Kácsor Zsolt

December elejére elkészült a siklósi zsidó temető halottasházának homlokzatfelújítása és az eddig elhanyagolt állapotban lévő temetőkerítés rendbetétele. A beruházás legnagyobbrészt a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) vissza nem térítendő támogatásával valósult meg, a kivitelezést anyagilag támogatta a siklósi önkormányzat, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is. 


A Baranya megyei Siklós önkormányzata már évek óta tervezi a mintegy 4,5 ezer négyzetméteres helyi zsidó rendbetételét, eddig forráshiány miatt a munka nem kezdődhetett el. 

image009.jpg

Ám egy, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) által kiírt pályázatnak köszönhetően – mint azt Tamás Pétertől, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetőjétől megtudtuk – a város anyagi támogatáshoz jutott a halottasház homlokzatfelújítására, szükség szerinti javításaira, valamint a kerítés rendbetételére. 

image003.jpg

A munkálatokhoz anyagilag hozzájárult a helyi önkormányzat, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is. 

(Fotók: siklósi polgármesteri hivatal)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek