Az államfőnél járt adventi fogadáson Heisler András más egyházi vezetőkkel

2022. December 24. / 18:27


Az államfőnél járt adventi fogadáson Heisler András más egyházi vezetőkkel

A karácsonyi ünnepkörhöz tartozó advent alkalmából a héten fogadást adott Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában.  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) Heisler András elnök képviselte. Az ünnepi eseményen az állami vezetők közül többek között jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök.

– 25 éves hagyomány, hogy adventben az egyházi és az állami vezetők találkoznak – olvasható Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos Facebook-oldalán arról a december 20-i fogadásról, amelyet az államfő az állami és egyházi vezetőknek adott.

A magyarországi zsidó vezetők közül jelen volt Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Köves Slomó, az EMIH vezetője. A rendezvényen az állami vezetők közül többek között részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek