Malek Andrea elvarázsolt minket a Rumbach-ban

2022. Szeptember 06. / 14:34


Malek Andrea elvarázsolt minket a Rumbach-ban

Érzékeny és elbűvőlő hangja volt, ráadásul tegnap olyan felszabadultan és örömtelien énekelt, hogy varázslatos volt Malek Andreát hallgatni a Zsidó Kulturális Fesztiválon a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Skajach! A Lecha dodit például olyan megejtően énekelte, hogy felvettem belőle egy részt a telefonommal, s beállítottam csengőhangnak… 

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan eljöttek ma, és együtt ünnepelhetjük ezeket a dalokat – mondta a közönségnek a koncert első, vérpezsdítő swingje után Malek Andrea énekesnő-színésznő, aki a hat éve alalult Malek Andi Soulistic formációval lépett a Rumbach színpadára. Majd így folytatta:

– Amiket ma este előadunk, azok a kedvenceim, és a legtöbbjüket most énekelem el először. S hogy miért a kedvenceim? Mert éppen olyanok, mint ennek a mostani fesztiválnak a jelmondata: életörömre hangolnak. Olyan optimizmus és hit árad belőlük, ami erőt és hitet kell adjon.

20220905 Malek Andrea Soulistic ZsKF_PT019.jpgMalek Andrea

A Shalom, Jeruzsálem – neked énekelünk! című koncerten volt egy remek izraeli blokk, benne az ismert David Melech Israel vagy a Jiddise Máme című dallal, sőt, Malek Andrea elénekelte a világszerte minden zsidó közösségben péntek esténként, a szombatfogadás során énekelt Lecha dodi című éneket is. S milyen gyönyörű volt, milyen jó volna őt egyszer egy péntek esti szombatfogadáson hallgatni, s együtt énekelni vele a Lecha dodit! 

20220905 Malek Andrea Soulistic ZsKF_PT006.jpgJáger Bandi

A produkció másik fénypontja Jáger Bandi volt, aki a Lecha dodi alatt zongorán kísérte az énekesnőt, majd olyan meseszépen, gyöngéden és szívbemarkolóan futtatta ki az utolsó hangokat, hogy megállt a levegő a teremben. 

Nagyszerű este volt! Aki nem volt ott, sajnálhatja, de – amint az Jáger Banditól tegnap elhangzott – a Malek Andi Soulistic november 19-én a MűPában lép fel ad egy nagy koncertet, ahol az elmúlt hat év dalaiból válogatnak. 

Végül álljon itt a zenekar többi tagjának a neve is, hiszen megérdemlik, annyira profik voltak: Balog Roland (gitár), Hárs Viktor (nagybőgő), Lakatos Peczek András (dob).

(Fotók: Mazsihisz/P.T.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek