Kislány a pokolban – meghívó színházi előadásra

2024. Május 15. / 17:06


Kislány a pokolban – meghívó színházi előadásra

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők a Kazán István Kamaraszínház által bemutatásra kerülő Kislány a pokolban című egyedülálló holokauszt monodráma előadásra, a Holokauszt Emlékév 80 jegyében a Nemzeti Színház Kaszás Attila termébe 2024. május 16-án, csütörtökön délután 6 órakor. 

JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

A holokauszt-monodráma mondanivalója nagyon tiszta és világos volt: egy 15 éves kislány, vészkorszak alatti szenvedésein keresztül elmondani, megmutatni a 600 ezer magyar és a 6 millió zsidó ember, elhurcolását, jogaiktól megfosztását, kínzását, megölését. Mindez mementóként álljon itt előttünk, s okuljon belőle az emberiség! Az élet úgy hozta, hogy Sárdi Mária és Kertész Imre gyerekként, együtt voltak a bergen-belseni koncentrációs táborba. Majd 50 évvel később a „Kislány a pokolban” című napló 2002-ben, szintén együtt volt a Nobel díjra jelölt Kertész Imre Sorstalanság című könyvével.

Sárdi Mária igaz története a budapesti gettótól a koncentrációs táborig. A 2006-ban bemutatott monodráma pokoljáró kislányát Gunyecz Anna alakítja Kriszt László rendezésében.

Meghívó-kislány-a-poklban-nemzeti.png

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek