Íme a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál díjnyertes filmjei

2022. December 07. / 17:18


Íme a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál díjnyertes filmjei

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című dokumentumfilm díszvetítésével és premierjével zárult le a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. A záróeseményen dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott beszédet. A zsidó és izraeli filmfesztivál történetében először díjakat is kiosztottak, cikkünkből kiderül a győztesek névsora.

A Bálint Ház tájékoztatása szerint a különböző zsűrik (kiknek tagjait a szervezők a zsidó közösség és a Bálint Ház partnerei közül választották ki) a következő alkotásokat jutalmazták:

legjobb rövidfilm: A BALESET (The accident, izraeli rövidfilm, rendezte: Omri Dekel-Kadosh) – a zsűri tagjai: Chilton Flóra, Lányi Eszter, Breier Ádám;

legszínesebb zsidó karakter (Diákzsűri): A HAMISÍTÓ (Der Passfalscher, német dráma, rendezte: Maggie Peren) – a zsűri tagjai: Horváth Benjamin, Galambos Dani, Kárpári Liza, Kálloy Molnár István;

Salom díj: KARAOKE (Karaoke, izraeli komédia, rendezte: Moshe Rosenthal) – a zsűri tagjai: Lázár Károly, Libik André, Reményi János;

Bálint Ház közösségi díj: SZOMSZÉDOK (Neighbors, svájci szatíra, rendezte: Mano Khalil) – a zsűri tagjai: Lednicky Lívia, Michael Paley, Kenesei Marcell.

A közönség szavazatai alapján a legjobb játékfilm a KARAOKE lett, míg a legjobb dokumentumfilm győztese: AKI LEGYŐZTE AZ IDŐT – KELETI ÁGNES (magyar dokumentumfilm, rendezte: Oláh Kata).

December 8-tól 18-ig a ZsiFi online folytatódik: a Cinego felületén  lehet megnézni 7 játékfilmet és dokumentumfilmet. A filmek listáját és a jegyvásárlási lehetőséget a ZsiFi weboldalán találják.

(Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház)

(Címlapkép: Oláh Kata, az Aki legyőzte azt időt című film rendezője átveszi a díjat. Fotó: Mónus Márton – Bálint Ház)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek