Szélsőjobboldali garázdák Budapest utcáin, négy embert őrizetbe vettek

2023. Február 12. / 12:11


Szélsőjobboldali garázdák Budapest utcáin, négy embert őrizetbe vettek

Mivel a második világháborús kitörés napja alkalmából a fővárosban minden évben szélsőjobboldaliak randalíroznak, Budapest rendőrfőkapitánya tegnap fokozott ellenőrzést rendelt el az I., II. és XII. kerület teljes területére 10 órától 22 óráig. Ennek ellenére több garázda cselekmény történt, többeket előállítottak és őrizetbe vettek.

Budapest rendőrfőkapitánya tegnap délelőtt 10-től este 10 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros I., II. és XII. kerületének teljes területére. A fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása volt.

A rendőrség összesítése szerint a rendőrök a gyűlések környékén 301 embert igazoltattak, hat férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt, három férfit garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő.  Az intézkedésre az I. kerület, Kapisztrán téren, az Ostrom utcában, és a Halász bástyánál, illetve a II. kerület, Széll Kálmán téren került sor.  A fővárosi rendőrök eddig négy embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai február 11-én elfogták annak a fiatalokból álló társaságnak négy tagját, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin. A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság holnap, azaz hétfőn délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

(Forrás: Police.hu. Címlapkép: Szajki Bálint – 24.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek