Magas rangú belga politikussal tárgyalt a Mazsihisz elnöke

2024. Június 11. / 10:51


Magas rangú belga politikussal tárgyalt a Mazsihisz elnöke

Didier Reynders, a korábbi belga miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter és jelenlegi uniós igazságügyi biztos nemrégiben tett budapesti látogatásán jelentős érdeklődést mutatott a magyar zsidó közösség gazdag történelme és sokszínű kultúrája iránt. Felesége kíséretében Reynders időt szakított rá, hogy budapesti útja során megismerje a magyar zsidóság örökségét és jelenlegi helyzetét.

A belga politikus látogatást tett Dr. Grósz Andornál, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnökénél is. A találkozó lehetőséget biztosított számára, hogy mélyebben megismerje a közösség múltbeli küzdelmeit, valamint jelenlegi társadalmi és kulturális helyzetét.

A Mazsihisz-elnök a megbeszélés során mélyreható áttekintést adott a magyar zsidók történelmi mérföldköveiről és jelentős hozzájárulásáról hazánk kulturális és szellemi életéhez.

belga-politikus-mazsihisz.jpg

Reynders Reynders a látogatás alaklmából, dr. Frölich Róbert országos főrabbival és a Mazsihisz elnökével megtekintette a Dohány utcai zsinagóga történelmi jelentőségű épületét, aminek múltja és építészeti sajátosságai szintén lenyűgözték a politikust. A találkozót a nyitottság és a kölcsönös tisztelet jellemezte.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek