Helyi önkéntesek gyönyörűen rendbe tették a mohácsi zsidó temetőt

2022. Október 12. / 12:15


Helyi önkéntesek gyönyörűen rendbe tették a mohácsi zsidó temetőt

A Mohácsi Történelembarátok Egyesülete idén első alkalommal csatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű nemzetközi önkéntes kezdeményezéshez, amelynek keretében az önkéntes segítők az elmúlt hétvégén kitakarították és rendbe tették a mohácsi zsidó temetőt. Köszönet minden egyes résztvevőnek!

Amint azt Hajnalné Darabos Dórától, a Mohácsi Történelembarátok Egyesületének önkéntes koordinátorától megtudtuk: idén első alkalommal egyesületük is csatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül" nevű nemzetközi önkéntes kezdeményezéshez.

IMG_1665307152655.jpgFotók: Mohácsi Történelembarátok Egyesülete/Facebook

Ennek keretében – mint az egyesület Facebook-oldalán olvasható – „a mohácsi zsidó temetőt varázsolta szebbé a sok szorgos kéz”. Hozzátették: „hálásak vagyunk egyesületünk tagjainak, a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyerkőceinek és dolgozóinak, hogy közösen dolgozhattunk. Köszönjük a mohácsi Lipóti Pékségnek, hogy az általuk felajánlott sok finomsággal jóllakathattuk önkénteseinket”. 

A „72 óra kompromisszum nélkül" nevű szociális önkéntes akciót három történelmi keresztény egyház – a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház – szervezi. 

Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy országszerte a fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítsenek közhasznú feladatokat, például intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését különböző közösségeknek. 

Idén az akció október 6-9-e között zajlott, e három nap alatt mintegy 8500 fiatal önkéntes vett részt valamilyen segítő munkában. (Forrás: 72ora.hu)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek