Emberi Méltóság díjban részesült Weisz Péter a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke

2022. December 12. / 10:42


Emberi Méltóság díjban részesült Weisz Péter a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke

Az Emberi Méltóság Tanácsa 2022-ben Emberi Méltóságért kitüntetést adományozott a Bugát Pál Kórház főigazgatójának, a gyöngyösi hitközség elnökének, Weisz Péternek és Kathy- Horvát Lajos hegedűművésznek, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjának.

Mindketten mélyen elkötelezettek a zsidó-keresztény párbeszéd elmélyítésében, a roma felzárkóztatási program megvalósításában. Kettejük életútja üzenet és példa a jövő generációja számára.

Az elismerést Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság tanácsa elnöke adta át december 6-án, Budapesten a szervezet székházában. Mikola István, volt egészségügyi miniszter, a KDNP politikusa laudációjában idézte Weisz Péter hitvallását: - Mi, zsidó vallású magyarok, elkötelezettek vagyunk a nemzet ügye iránt. Ma nemzetünknek összefogásra, hitre, cselekedni akaró emberekre van szüksége. Olyanokra, akik képesek ismét optimista, fejlődő és a jövőbe vetett hittel bíró országot építeni. Ezért kell erőt meríteni a múlt pozitív tapasztalataiból, történelmünkből, amelyet áthatott a közös tenni vágyás.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek