Nyolc sebesült egy ma hajnali terrortámadásban Jeruzsálemben 

2022. Augusztus 14. / 09:32


Nyolc sebesült egy ma hajnali terrortámadásban Jeruzsálemben 

– Azok, akik a vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért támadásnak – Jaír Lapid izraeli miniszterelnök azzal a lövöldözéssel kapcsolatban, amely ma hajnalban történt Jeruzsálem óvárosánál. A terrortámadásban nyolcan sebesültek meg, köztük egy várandós nő, akinek az állapota életveszélyes, a gyermekét császármetszéssel segítették világra. A támadót egy arab lakónegyedben fogták el. 

Hajnali fél kettőkor kezdődött a lövöldözés: a Jeruzsálem óvárosa mellett egy megállóban veszteglő autóbusz utasaira és a közeli járókelőkre lőtt rá a támadó, majd elmenekült. Reggel fogták el a közeli arab lakónegyedben, Sziluánban – írja a Magyar Távirati Iroda.

Haslövést kapott egy állapotos nő is. Kórházba szállították, gyermekét császármetszéssel segítették világra; az újszülött állapota súlyos, de stabil, az anyáé életveszélyes. Egy hatvan év körüli sebesültet fej- és váll-lövéssel kezelnek a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban, állapota stabil. A többi áldozat ennél könnyebben sérült meg.

– Azok, akik vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért támadásnak – írta Twitter-üzenetében Jaír Lapid izraeli kormányfő. „A rendőrség és az izraeli hadsereg azon dolgozik, hogy helyreállítsa a békét (...) a városban" – tette hozzá.

A merénylet egy héttel az Izrael és az Iszlám Dzsihád közötti háromnapos heves gázai harcok után történt, melyben több mint 1000 rakétát lőttek ki izraeli településekre a Gázai övezetből, miközben az izraeli hadsereg légicsapásokat mért az Iszlám Dzsihád terrorszervezet katonai célpontjaira az övezetben.

A márciusban elkezdődött, majd nyár elejére elcsitult idei terrorhullámban tizenkilencen (többségükben izraeli civilek) vesztették életüket. A merénylők többnyire Ciszjordániában élő palesztinok voltak, de három izraeli arab támadóval is végeztek az izraeli biztonságiak.

(MTI)

(Címlapkép: a megtámadott jármű Dávid király síremlékének közelében. Fotó: Ahmad Gharabli/AFP)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek