III. Károly az Angliába menekített zsidó gyerekek emlékművénél Hamburgban

2023. Március 30. / 12:24


III. Károly az Angliába menekített zsidó gyerekek emlékművénél Hamburgban

A brit uralkodó az első hivatalos külföldi állami látogatását Németországban kezdte meg, ahol három napig tartózkodik feleségével. III. Károly tegnap érkezett Berlinbe, és holnap látogat Hamburgba, ahol megtekinti az 1938-1939-ben zsidó gyermekek Angliába menekítésére szervezett mentőműveletek emlékművét is.

III. Károly királyt és felségét, Kamillát Berlinben a német főváros jelképének számító Brandenburgi kapunál fogadták katonai tiszteletadással. Az uralkodót és királynői rangú hitvesét Frank-Walter Steinmeier államfő és felesége köszöntötte.

A látogatás három napig tart. Az uralkodó a többi között felkeresi az orosz támadás elől elmenekült ukránok berlini központi fogadóállomását, és beszédet mond a szövetségi parlamentben (Bundestag), ahol már 2020-ban, még trónörökösként is felszólalt, a háborúk, az önkényuralmi rendszerek és a politikai indíttatású erőszak egyéb formái halálos áldozatai emléknapjának (Volkstrauertag) fő szónokaként.

A király és Frank-Walter Steinmeier ma együtt részt vesznek a Bundestag ülésén, ukrán menekültekkel találkoznak és meglátogatják a brit és a német hadsereg 900 fős közös egysége, a 130. számú pontonos hidászzászlóalj gyakorlatát a brandenburgi Finowfurtban. III. Károly és Kamilla pénteken a német államfő kíséretében Hamburgba látogat, ahol a többi között felkeresik az 1938-1939-ben zsidó gyermekek Angliába menekítésére szervezett mentőműveletek emlékművét.

(MTI)

(Címlapkép: III. Károly Berlinben. Fotó: Adrian Dennis – Pool/Getty Images)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Meghívó kántorkoncertre
2023. Május 24. / 11:49

Meghívó kántorkoncertre