Hévízi turizmus: már izraeli légi járatok indítását is tervezik

2023. Február 18. / 22:24


Hévízi turizmus: már izraeli légi járatok indítását is tervezik

– Az előző évhez képest csaknem megduplázódott 2022-ben a Hévízen töltött vendégéjszakák száma, bár még nem éri el a 2019-es rekordév adatát, leginkább az orosz, ukrán turisták elmaradása miatt – közölte sajtótájékoztatóján Papp Gábor, a város polgármestere. Mint elmondta: újból érkeznek a Zalavár-sármelléki repülőtérre charterjáratok, s tervezik, hogy repülőgéppel Izraelből is hoznának turistákat Hévíz térségébe.

Papp Gábor elmondta: míg 2019-ben 1233 ezerrel rekordot ért el a vendégéjszakák számában a hévízi turizmus, addig a koronavírus-járvány következményeként 2020-ban 248 ezerre esett vissza az adat. A járvány csillapodása után 2021-re – 512 ezerrel – már több mint kétszeresére nőtt a vendégéjszakák száma, tavaly pedig újabb jelentős emelkedéssel meghaladta a 951 ezret.

A polgármester kitért arra: a járvány idején 80 százalékra emelkedett a magyar vendégéjszakák aránya, tavaly már nagyjából a fele volt a külföldieké, ami előrevetíti, hogy ismét nagyobb arányban érkeznek külföldiek a városba. Közölte: az előfoglalások és érdeklődések alapján idén tovább nőhet a vendégéjszakák száma Hévízen. Újból érkeznek a Zalavár-sármelléki repülőtérre németországi charterjáratok, tervezik, hogy újabb városokból is, de az elképzelések között szerepel, hogy izraeli légi járatok is hoznának turistákat Hévíz térségébe.

(MTI)

(Címlapkép: Hévízi Tófürdő – Facebook)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek