Magyar zsidó fiatalember óriásreklámban a Times Square-en

2022. Október 27. / 13:44


Magyar zsidó fiatalember óriásreklámban a Times Square-en

A budapesti születésű, Izraelben élő Fleischer Gavriel szoftverfejlesztő szakember hatalmas fényképe díszítette a New York-i Times Square-en az amerikai tőzsde, a Nasdaq világhírű épületét. A reklámkép azért került a Nasdaq Towernek nevezett épületre, mert tegnap lépett a tőzsdére az Intel cégcsoport autós önvezető egységeket fejlesztő cége, a Mobileye Global.

– Elképesztő izgalmas saját magamat látni a Nasdaq Tower épületén a Times Square-en a Mobileye bemutatkozásában! Megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek ennek a nagyszerű cégnek a munkájában és együtt ünnepelhetjük ezt a számunkra hihetetlen mérföldkőnek számító eseményt – írta Fleischer Gavriel a Facebook-oldalán abból az alkalomból, hogy a világhírű Nasdaq Tower épületén az ő arcképével reklámozták a Mobileye Global tőzsdére lépését. A szoftverfejlesztő szakember Facebook-oldalán a bejegyzésre természetesen rengeteg gratuláció érkezett a magyar zsidó közösségből is. 

311598737_10158454518916910_3095277669223147954_n.jpg(Forrás: Fleischer Gavriel/Facebook)

A poszt eredeti szövege angolul: „Super excited to see myself on the Nasdaq Tower in Times Square, as Mobileye goes public! It's an honor to be part of this amazing company and celebrate this incredible milestone together".

Az említett Mobileye Global az Intel cégcsoport autós önvezető egységeket fejlesztő cége. A gazdasági lapok szerint a piac azt várta, hogy az Intel a tőzsdei bevezetéskor a 18-20 dollár közötti sávot célozza meg, végül a részvényeket 21 dollárra árazták, és 41 millió darabot bocsátottak ki. Ezzel a cég értéke mintegy 17 milliárd dollárra tehető. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek