Izraeli kiadó nyerte a „szakácskönyvek Oscarját” Párizsban

2023. Március 31. / 15:24


Izraeli kiadó nyerte a „szakácskönyvek Oscarját” Párizsban

A Lunchbox izraeli kiadó még 2021-ben a párizsi szakácskönyv-fesztiválon elnyerte a rangos Gourmand World Cookbook Awardot, amelyet a szakácskönyvek Oscar-díjának is neveznek. A kiadót 2009-ben alapította Tel-Avivban Ofer Vardi újságíró és vállalkozó, majd 2017-ben társtulajdonosként csatlakozott a kiadóhoz Moshe Heller. A Budapesten élő Ofer Vardival hamarosan interjút közlünk.

A LunchBox szakácskönyveket és kulináris tartalmakat készítő kiadó, ügyfelei között magánszemélyek, közintézmények és magáncégek is vannak. Víziójuk az, hogy olyan könyveket adjanak ki, amelyek nem csak recepteket tartalmaznak, de emberek, helyek, kultúrák és korok történeteit is dokumentálják, amelyeket az ételeken keresztül keltenek életre.

A Gourmand World Cookbook Awards-ot 1995-ben alapította Edouard Cointreau. A Gourmand Awards rostáján évente több mint 200 ország több tízezer könyve megy át, az ünnepélyes díjátadóra mindig más helyszínen kerül sor, a helyi kulináris hagyományokra fektetve a hangsúlyt.

"Nem minden nap nyeri el az ember a "világ legjobb szakácskönyvkiadója" címet – és ma ez velünk, a Lunchbox Kiadóval megtörtént a Gourmand Awards ("a szakácskönyvek Oscarja") díjátadón" – írta a napokban Vardi a Facebookon. "Nagyon izgalmas!!!"

The Jerusalem Post írása alapján. Címlapképünkön Ofer Vardi látható. 

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek