Itt az első kóser mesterséges hús?

2023. Január 30. / 12:24


Itt az első kóser mesterséges hús?

Az izraeli főrabbi, David Baruch Lau döntése szerint az izraeli Aleph Farms által előállított mesterséges steak kóser. A kósersági előírásokat betartó zsidó emberek fogyaszthatják a tenyésztett állati sejtekből előállított mesterséges steaket, mondta ki David Baruch Lau, Izrael főrabbija egy határozatban.

Bár a döntés még nem jelent kósersági bizonyítványt, az Aleph Farmsnak együtt kell működnie a helyi rabbinikus hatóságokkal a tényleges bizonyítvány kiállítása érdekében, és nem is ez az első alkalom, hogy egy rabbi azt javasolta, hogy az Aleph Farm termékei kóser minősítést kapjanak, de először

A döntés nemcsak az Aleph Farms, mint vállalat, hanem az egész termesztett húsipar számára is jelentős. Megalapozza a társadalomban a hagyományok és az innováció kereszteződéséről szóló, befogadó nyilvános vitát – mondta Didier Toubia, az Aleph Farms társalapítója és vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

Az igazgató hozzátette, hogy nagyon örülnek annak, hogy a fogyasztók egyre nagyobb csoportja élvezheti termékeiket vallástól függetlenül. Az Aleph szerint a kóser hús iránti kereslet világszerte növekszik. A várakozások szerint 2030-ra ez a kereslet globálisan több mint 100 milliárd dollárt fog elérni. A kereslet leginkbb az Egyesült Államokban, Franciaországban és Izraelben növekszik, amelyek együttesen a globális zsidó lakosság több mint 86 százalékát teszik ki.

Az Aleph Farms elmondása szerint szorosan együttműködik a szabályozó hatóságokkal világszerte a kereskedelmi bevezetés előkészítése érdekében. Az első termék, amelyet piacra dobnak, egy tenyésztett marhaszelet lesz. Emellett különböző steakdarabokat, valamint tenyésztett sejtekből előállított kollagént is fejlesztenek.

Az Aleph Farms azt mondja, hogy muszlim, hindu és más vallási hatóságokkal is kapcsolatban állnak, hogy termékeik életképes étrendi lehetőségként legyenek tanúsítva a különböző vallási gyakorlatot folytató csoportok számára.

greenqueen.com és a greendex.hu írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek