Hanukatalizátor díj 2022 – Életműdíjat kapott a Mazsihisz elnöke

2022. December 16. / 11:49


Hanukatalizátor díj 2022 – Életműdíjat kapott a Mazsihisz elnöke

Lezárult az év legközösségibb eseménye: a zsidó közösség tagjai maguk nevezték meg az idei év leginspirálóbb, legtöbbet segítő hőseit, majd a 26 jelölt közül ők választották ki a legérdemesebbet. S mivel több jelölés érkezett, mint valaha, a szervező JCC Budapest – Bálint Ház 3 díjat is kiosztott: a Hanukatalizátor Közönségdíjat, a Legjobb Szervezet Díját és a Párbeszéd Díjat, mellyel azt díjazzák, aki munkájával hidat épít a zsidó közösség és más csoportok között.

És hogy kik ők?

A több, mint 4000 leadott szavazás alapján a Közönségdíjat Mayer András és Mayer Gábor kapta a Teleki téri közösség fenntartásáért, a Szervezet Díjat a Sinsin Program küldöttei, Maya Ben Ami és Yael Sasson nyerte, a Párbeszéd Díjat pedig dr. Ruff Tibor teológus érdemelte ki.

Mayer Gábor és AndrásMayer Gábor és András

A díjakat nagyszabású eseményen adták át a Bálint Házban csütörötkön, melyen megjelent az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman is. A fent felsorolt díjakon kívül azonban még volt egy elismerés, melyet kiosztottak. A Bálint Ház szerette volna köszönetét kifejezni mindazon partnerszervezeteinek, akik az ukrán menekültválság során a Bálint Házzal együttműködve tevékenyen és aktívan kivették a részüket a segítségnyújtásban, így 19 szervezetnek adtak át Hanukatalizátor Különdíjat.

Maya Ben Ami és Yael SassonMaya Ben Ami és Yael Sasson

És ha mindez nem lett volna elég, bevezették a Hanukatalizátor Életműdíjat, vagyis egy olyan személyt tüntettek ki, aki egész élete munkásságával betöltötte a „katalizátor szerepet” a zsidó közösségben. Ez idén nem más volt, mint Heisler András, a Mazsihisz hamarosan leköszönő elnöke.

Kenesei Marcell, Heisler András és Borbás GergőKenesei Marcell, Heisler András és Borbás Gergő

„Mivel a Hanukatalizátor (pont úgy, mint a ZsiFi) idén lépett a tinédzserkorba, úgy éreztük, ideje egy kicsit felfrissíteni, még nagyobb szabásúvá tenni. Ennek egy részét sajnos a történelem hozta, mert az ukrajnai szörnyűségek okozta segítségnyújtásban összejött partnereinknek szerettük volna ily módon a hálánkat és az elismerésünket kifejezni. Mindemellett remélem, jövőre már nem háborúk és egyéb tragédiák okozta összefogás miatt kell díjakat osztanunk” – mondta el Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója.

hanukatalizátor-közös.jpg

Az esmeményről hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek