Amire már régóta várunk: ezen a héten pénteken kezdődik a Fauda 4. évada

2023. Január 16. / 16:36


Amire már régóta várunk: ezen a héten pénteken kezdődik a Fauda 4. évada

Az első három évad világsikert aratott, s óriási népszerűségre tett szert Magyarországon is, úgyhogy már nagyon várjuk az izraeli különleges terrorelhárító ügynökökről szóló Fauda negyedik évadát – annál is inkább, mert az új széria egyes részeit Budapesten forgatták. Az új Fauda ezen a héten pénteken, január 20-án kezdődik, szóval lesz miért és kikért izgulnunk a következő hetekben, elvégre a sorozatban Izrael biztonsága a tét.

A Fauda első évada (a szó magyarul káoszt jelent) 2015-ben indult Avi Issacharoff újságíró és a főszerepet játszó Lior Raz színész, forgatókönyvíró, producer ötlete és fejlesztése nyomán a YES tévécsatornán. Az Issacharoff és Raz által készített széria olyan nagy sikert aratott, hogy a Netflix 2016-ban megvette a jogokat a YES-től, s azóta újabb két évadon át izgulhattunk a palesztin terroristákat üldöző izraeli speciális ügynökök kalandjain. 

ket.jpgAvi Issacharoff és Lior Raz (Fotó: AP)

A Lior Raz által alakított Doron és bajtársai egy Mista'arvim (azaz arabok közé beépülő) titkos egység tagjaiként kockáztatják az életüket Izrael biztonságáért. Raz mellett a főbb szerepekben Itzik Cohen, Laëtitia Eïdo vagy Tzachi Halevy látható, míg a terroristákat Shadi Mar'i vagy Hisham Sulliman alakítja. 

Képernyőkép 2023-01-16 163406.jpg

A negyedik évadról annyit tudni, hogy hőseink ezúttal Európában, közelebbről Brüsszelben veszik föl a harcot a terroristákkal, majd libanoni területen is végrehajtanak több titkos küldetést. A sorozat Európában játszódó részeit eredetileg Kijevben vették volna föl, de az orosz-ukrán háború miatt a stáb heteken át Magyarországon forgatott. Akinek szerencséje volt, össze is futhatott Doronnal és társaival Budapesten, nézzék csak a címlapképet: előtérben a sztárok, háttérben a magyar főváros.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek