Címkék

Szolidaritás

Izrael / 2024. Február 14. / 15:18

A Magyar Hebraisztikai Társaság szolidaritási nyilatkozata Izrael állama mellett

A Magyar Hebraisztikai Társaság 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a magyarországi héber és zsidó tudományok nemes hagyományát tovább ápolja az idekapcsolódó tudományterületek – hebraisztika, judaisztika, zsidó történelem és társadalomtörténet – magyarországi és határon túli kutatóinak részvételével.

Közélet / 2024. Január 03. / 17:36

A Herzl Tivadar tér két hétre szimbolikusan Október 7. tér lesz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és Budapest főváros önkormányzata a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret két hétre szimbolikusan Október 7. térnek nevezi át a Hamász terroristái által elkövetett támadás áldozatainak emlékére. A szimbolikus térátnevezés 2024. január 7-én, vasárnap délután 3 órakor kezdődik.

Izrael / 2023. December 25. / 16:28

Interneten is megrendelhető az izraeli szolidaritási karszalag

Mint korábban beszámoltunk róla: Budapesten is sokan hordanak már olyan karszalagot, amelynek viselésével kifejezhetjük az Izrael melletti kiállásunkat és a terroristák által fogva tartott túszokkal való szolidaritásunkat. Cikkünkből kiderül, hogy ha valaki nem tudna Budapesten személyesen ilyen karszalagot venni, akkor azt mely internetes oldalakról rendelheti meg. Az árából befolyt összegekből a túszok és áldozatok családját támogatják.

Izrael / 2023. December 21. / 10:13

Szolidaritási karszalag a túszokkal és hozzátartozóikkal

Szívszorítóan szimbolikus támogatási formát találtak ki Izraelben: a terroristák által megtámadott fesztivál meggyilkolt résztvevőinek karszalagjához hasonlító karszalagot lehet vásárolni 10 sékelért. Az így befolyt összeget a Hamász terroristái által fogva tartott túszok, valamint a hozzátartozóik javára ajánlják föl.

Hírek, lapszemle / 2023. December 05. / 11:13

Érd: Éneklés, ima, szolidaritás az Izraellel

Érden egy kis csapat részvétének és együttérzésének adott hangot. Délben a Hit Gyülekezetéhez tartozók szolidaritási kerékpározást szerveztek, 13 órára pedig gyertyagyújtásra és imára hívta híveit a Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület. A két csoport a Városháza előtt a főtéren találkozott.

Izrael / 2023. December 01. / 11:11

Jótékonysági est az Izraelt ért terrortámadás áldozataiért Debrecenben

A Hamász által elkövetett terrortámadás áldozatainak, illetve azok családjainak megsegítésére, a Debrecen Zsidó Hitközség jótékonysági estet rendezett november 28-án a Kölcsey Központ nagytermében. A Hamász-terrorszervezet október 7-én támadta meg Izraelt, mely több ezer civil áldozatot követelt.

Közélet / 2023. November 25. / 19:36

Lobogtak a gyertyák a túszul ejtett izraeliekért Budapesten

A Mazsihisz elnöke, dr. Grósz Andor is részt vett azon a szolidaritási rendezvényen, amelyet ma késő délután tartott Izrael budapesti nagykövetsége, Erzsébetváros önkormányzata és a Zsidó Világkongresszus a Dob utcai Carl Lutz-emlékműnél. Az eseményen mintegy 150-en fejezték ki az Izrael melletti kiállásukat, és nagyon sokan gyújtottak gyertyát a fogva tartott túszok mielőbbi kiszabadulásáért.

Izrael / 2023. November 24. / 14:03

#BRINGTHEMHOME: Falvetítés a Gázában fogvatartott túszokért a Dob utcában 

Izrael Állam Nagykövetsége, Erzsébetváros Önkormányzata és a Zsidó Világkongresszus közös szervezésében falvetítésre és gyertyagyújtásra kerül sor a Rumbach- és a Dob utca sarkán, a Carl Lutz emlékműnél 2023. november 25-én, szombaton 17.30 órakor. (Pontos cím: Budapest VII. kerület, Dob utca 10.)

Zsidó világ / 2023. November 07. / 14:45

Nagysikerű adománygyűjtő koncert Újpesten

Székelyhidi Hajnal operaénekes, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) tanára és Szerdócz Ervin rabbi kezdeményezésére, az egész zsinagógát betöltő adománygyűjtő kántorkoncert volt vasárnap az Újpesti Zsinagógában.

Izrael / 2023. November 06. / 15:20

Gyermekek a gyermekekért: Rumbi Tanház jótékonysági koncert sztárfellépőkkel

Neves hazai sztárfellépők közreműködésével jótékonysági koncert lesz november 12-én, vasárnap délelőtt 11 órától a Rumbach zsinagógában az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc árván maradt gyermekei javára. A koncerten többek között fellép Bíró Eszter, Farkasházi Réka, Kárász Eszter, Malek Andrea, Szalóki Ági, a Benjamin ovisok és még sokan mások.

Izrael / 2023. November 06. / 12:10

Izrael melletti szolidaritási est a nyíregyházi evangélikus templomban

A helyi keresztény egyházak közreműködésével a Keren Hayesod Hungária Alapítvány Izrael melletti szolidaritási estet rendezett tegnap Nyíregyházán, a zsúfolásig megtelt evangélikus templomban. A rendezvényen hangsúlyosan felhívták a figyelmet a terroristák által elrabolt izraeli túszokra, az oda szállított műanyag kismotorokkal pedig azokra a kisgyerekekre emlékeztek, akik ugyancsak a Hamász terrorszervezet fogságában vannak.

Izrael / 2023. November 01. / 21:00

Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom ad majd helyet annak a koncertnek, amit az izraeli terrortámadás áldozataiért szerveznek 2023. november 5-én, vasárnap délután 5 órakor. A koncerten olyan nagynevű művészek lépnek majd fel, mint Malek Andrea, Oláh Gergő, Teszter Nelli, Nógrádi Gergely és Jáger András. A nyíregyházi koncert védnöke Dr. Kovács Ferenc, polgármester. A támogatói jegyek ára 3000 forint.