Címkék

Rumbi Tanház

Zsidó világ / 2024. Május 13. / 14:16

Családi Lág báomer party a Scheiber Suliban

Tarts velünk a város legtüzesebb Lág báomeri családi fesztiváljára május 26-án, vasárnap 11 és 15 óra között a Schebier Sándor suliban! A belépő 623 forint, de 1 éves kor alatt ingyenes.

Zsidó világ / 2024. Április 21. / 20:24

Tanszéder a Rumbi Tanházzal

A pészáhi tanszéderre hamar megtelt a Rumbach zsinagóga kávézója. A résztvevő családok és gyerekek között sokaknak első zsinagógai látogatásuk volt ez a különleges alkalom, ahol belépve a helyszínre máris elvarázsolta őket a varázslatos, ünnepi dekoráció.

Zsidó ünnepek / 2024. Április 04. / 17:28

Családi tanszéder héder a Rumbi Tanház szervezésében

A Rumbi Tanház rendezvényén minden elhangzik majd, amit a széder estről tudni kell. Lesz négy fiú, négy pohár (alkoholmentes) bor, három macesz, ízletes széder menü 2024. április 21-én, vasárnap délelőtt 10 órától a Rumbach Zsinagógában. A program ingyenes, de csak érvényes regisztrációval látogatható.

Zsidó világ / 2024. Március 11. / 12:27

Bát micva a Rumbi Tanházzal a Rumbach-zsinagógában

Egy kislány és a közössége életében nagy pillanat jött el: tegnap volt a bát micvája – a családjával a Bét Sálom körzetbe tartozó – Gyarmati Róza Millának a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A szertartáson közreműködött Deutsch Péter és Radnóti Zoltán főrabbi.

Élet + forma / 2024. Február 06. / 12:38

Tanulás, jókedv, gyerekek, zsidóság – Mi is az a Rumbi Tanház? 

Játszva tanulás, ahol a gyerekek ingergazdag környezetben, szórakoztató feladatok által kerülhetnek közelebb a zsidó hagyományokhoz és ünnepekhez. Rapi-Legény Zsuzsa és a rabbik az életkori sajátosságokat figyelembe véve a tórai történetek köré csoportosították a tananyagot, amit mozgásos, táncos játékkal ötvöznek a gyermekek számára. Ilyen formán tanulják meg a kicsik az imákat is.

Zsidó világ / 2024. Január 31. / 15:44

Az ember a mező fája – Nagy közös Tu Bisvát a Rumbach zsinagógában

Január 28-án, vasárnap a Rumbi Tanház adott otthont az 5784. évi tubisváti ünnepségnek. Ahogy a fák gyökerei, ágai – úgy a zsidóság is akkor a legerősebb, ha összefonódik, összekapaszkodik egy nagyobb cél érdekében, és ez így is történt az idei tubisváton!

Zsidó világ / 2024. Január 18. / 13:25

Tu Bisváti széder expedíció a Rumbach zsinagógában

Gyertek el és ünnepeljétek velünk a fák újévét a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2024. január 28-án, vasárnap 10 órától. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megismerjétek a zsidó hagyományokat, és jól érezzétek magatokat. Belépőjegy árak – teljes árú: 1226 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak: 613 forint.

Zsidó világ / 2024. Január 11. / 15:50

„Hiszek a fiatalok erejében" – Gyerek- és ifjúsági programok a Rumbach-ban

Nagy a sürgés-forgás a Rumbach Zsinagóga háza táján. Ifjúsági Istentisztelet és Rumbi Tanház néven bontogatja szárnyait két fiatal szervezet. Az Ifjúsági Kabalat Sabbaton Dickmann Dávid szervezésében mintegy 120 fiatal felnőtt vesz részt, míg a 4-13 éves korosztályból a kicsik Rapi-Legény Zsuzsa vezetésével tanulnak és játszanak minden vasárnap délelőtt.

Zsidó világ / 2023. November 14. / 12:24

„Az összefogás és a hit az, ami megtartott bennünket"

A Rumbach-zsinagógában múlt vasárnap nagy sikerrel megrendezett Gyermekek a gyermekekért jótékonysági koncert és családi nap apropóján Orbán Izsák osztotta meg gondolatait honlapunkkal. Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a fiatal diák fontos gondolatait.

Zsidó világ / 2023. Október 17. / 13:59

Rumbach: Hamarosan újra megkezdődik a Rumbi Tanház

A gyermekes szülők jó előre írják be a naptárba az október 22-i dátumot, azon a napon ugyanis újra megkezdi a foglalkozásokat a Rapi-Legény Zsuzsanna által vezetett, hamar népszerűvé vált Rumbi Tanház. Tanévnyitó nemcsak gyerekeknek, de az egész család számára: október 22-e, vasárnap reggel 10 óra.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 20. / 14:12

Családi bárheszsütéssel zárta az évet a Rumbi Tanház

Különleges családi programmal zárta a 5783-as évet a Rumbi Tanház: a gyerekek a felnőttek segítségével hálá águlát (kerek bárheszt) sütöttek, amely a zsidó újév, a Ros Hásáná hagyományos kalácsa. A rendezvényen Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti rabbiság igazgatója adott tanítást a bárheszről és annak hagyományáról a zsidó életben.

Élet + forma / 2023. Augusztus 28. / 20:55

VI. Tolerancia Kupa és Családi nap

Felekezetek közötti nemes versengés, családi nap és Rumbi Tanház a futballpályán 2023. szeptember 3-án, vasárnap reggel 9 órától, a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál kisérőprogramjaként a Merkapt Maraton Sportcentrumban (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/A.)