Címkék

PurimFeszt 2024

Zsidó világ / 2024. Március 25. / 20:49

PurimFeszt – Minden, ami Purim

A HanukaFeszttel kezdődő, tematikus ünnepi kulturális programsorozatunk a PurimFeszttel folytatódott, mely sokszínű, minden korosztálynak izgalmas programokkal szolgált. A következőkben egy rövid élménybeszámolót olvashatnak Zucker-Kertész Lilla tollából.

Zsidó világ / 2024. Március 24. / 23:39

Lélekemelő előadások, fantasztikus bulik és hatalmas siker az idei PurimFeszt

Szinte zsúfolásig megtelt ma este a Rumbach utcai zsinagóga Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter purimi koncertjére, a fantasztikus előadás PurimFeszt keretében valósult meg, sztárvendégként közreműködött Fenyő Iván színművész. Az alábbiakban Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének a koncert előtt elhangzott ünnepi gondolatait olvashatják.

Ünnepek / 2024. Március 22. / 13:07

Mindennek ideje van – Elstartolt a PurimFeszt 

Aki eljött a Biblia Show című koncertre tegnap este a Rumbach-zsinagógába, az nemcsak a művésznő kivételesen míves és kifejező hangjában gyönyörködhetett, hanem a zsinagóga terét csodálatosan betöltő zenekari hangzásban is. Remekül indult a PurimFeszt!

Kultúra / 2024. Március 20. / 12:06

Biblia Show – Örömkoncert Kováts Krisztával a Rumbach-ban

A művésznő március 21-én, csütörtökökön este 7 órakor lép föl a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, ahol a hely szakrális jellegéhez méltón a legismertebb bibliai történeteket énekli és meséli el Wolf Péter és Fábri Péter dalaival.

Kultúra / 2024. Március 19. / 11:37

Biblia Show, avagy meghívás Kováts Kriszta szépséges világába

Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik Kováts Kriszta színésznő-énekesnő koncertjén részt vesznek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában ezen a héten csütörtökön este. A Biblia Show című műsor a Szentírás mindannyiunk által ismert történeteit villantja fel Wolf Péter zenéjére és Fábri Péter dalszövegeire.

Kultúra / 2024. Március 19. / 08:14

Megtisztelő és felemelő érzés lesz – Kozma Orsi és Váczi Eszter a közelgő purimi koncertjükről

Kozma Orsit és Váczi Esztert kérdezte Zucker-Kertész Lilla a fergetegesnek ígérkező purimi koncerttel kapcsolatban, ahol egy igazán különleges előadást láthatunk majd tőlük és Behumi Dóritól. A produkcióban közreműködik Fenyő Iván.

Zsidó világ / 2024. Március 11. / 10:21

Itt van ádár II. – Jó hónapot minden kedves hittestvérünknek!

Mivel ebben a zsinagógai esztendőben szökőév van, két ádár hónapot ünneplünk. A második ádárban vannak a jelentős események, így Mózes tanítónk születésének és halálának napja, valamint a zsidóság legvidámabb ünnepe, a Purim. Jó hónapot minden kedves hittestvérünknek, s reméljük, minél többen együtt leszünk az idei PurimFeszt eseményein!

Koncert / 2024. Március 06. / 14:24

Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter purimi koncertje

Különleges produkcióra készül az egykori Jazz+Az zenekar három kiemelkedő tehetségű énekesnője Behumi Dóra, Kozma Orsi és Váczi Eszter 2024. március 24-én, vasárnap este 7 órakor a Rumbach zsinagógában Fenyő Iván színművész közreműködésével, aki dalban és prózában meséli újra a purimi ünnep történetét, hogy közelebb kerüljünk az ünnep jelentőségéhez, és megértsük, hogy e bibliai történet milyen üzeneteket hordoz ma.