Címkék

önkéntesség

Zsidó világ / 2023. Január 17. / 19:06

„Biztonsági fészek” épül, avagy így omlik a generációk közti fal

Nem mindennapi látvány fogadott a II. kerületi Szász Károly utca egyik épületének alagsorában a napokban: egy csoport huszonéves társaságában védősisakban, szemüvegben és maszkban Heisler Andrást láttam elektromos vésővel a kezében, amint egy falról veri le a vakolatot. Ilyen szerepkörben még nem láttam a Mazsihisz elnökét – igaz, rajta kívül még sok önkéntes dolgozik azon, hogy itt idén szeptemberre elkészüljön a Hasomer új közösségi tere.

Zsidó világ / 2022. November 18. / 11:39

A nők előbb látják, hol kell segíteni: 30 éves lett a magyar WIZO

Tegnap ünnepelte az 1992-es újjáalakulásának 30. évfordulóját a WIZO Hungary Egyesület, az ünnepséget a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) székházában tartották. A MAZSÖK – a Magyarországi Cionista Szövetség mellett – a zsidó nőszervezet egyik fő támogatója. A rendezvényen Memon Katalin elnök köszöntötte a résztvevőket.

Közélet / 2022. Október 12. / 12:15

Helyi önkéntesek gyönyörűen rendbe tették a mohácsi zsidó temetőt

A Mohácsi Történelembarátok Egyesülete idén első alkalommal csatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű nemzetközi önkéntes kezdeményezéshez, amelynek keretében az önkéntes segítők az elmúlt hétvégén kitakarították és rendbe tették a mohácsi zsidó temetőt. Köszönet minden egyes résztvevőnek!