Címkék

Novák Katalin

Közélet / 2023. November 10. / 09:25

Novák Katalin: Magyarország Izrael és a zsidó emberek mellett áll

– Magyarország egyértelmű kiállását mutatja, hogy ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ebben a nehéz helyzetben, ezekben a sötét órákban – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök tegnap a belgiumi Antwerpenben az ottani magyar, köztük a kárpátaljai és erdélyi felmenőkkel rendelkező ortodox zsidó közösség vezető képviselőivel folytatott beszélgetése előtt tartott köszöntőjében.

Izrael / 2023. November 05. / 11:15

Novák Katalin a Szentföldön: Kiállunk Izrael mellett

Több hetes Ausztráliai útjáról hazafelé tartva vasárnap reggel Izraelbe érkezett Novák Katalin köztársasági elnök, hogy kifejezze szolidaritását a zsidó állammal, amely ellen terrortámadást követett el a Hamász. Az államfőt hivatalában fogadta Jichák Hercog, Izrael elnök.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 29. / 17:27

Novák Katalin: A Dohány utcai zsinagógában Izrael és a zsidó nép mellett álltunk ki

Novák Katalin köztársasági elnök a The Australian című lapnak adott interjújában szót ejtett arról, hogy a Dohány utcai zsinagógában a Hamász terrorszervezet támadása utáni héten különböző felekezetek és politikai pártok együtt álltak ki a terroristák által megtámadott Izraelért. A zsinagógában jelen volt Novák Katalin is.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 11. / 23:27

„Üldözd őket, és tüntesd el őket az ég alól!”

A Mazsihisz és a BZSH által a Dohány utcai zsinagógában ma rendezett szolidaritási istentiszteleten részt vett Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, beszédet mondott dr. Grósz Andor, Mester Tamás, Jákov Hadas-Handelsman, Győrfi László és dr. Frölich Róbert.

Közélet / 2022. Július 19. / 16:07

Arthur Schneier főrabbival tárgyalt a magyar miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is.

Közélet / 2022. Május 15. / 14:31

Levélben gratulált Novák Katalin államfőnek a Mazsihisz elnöke

„Őszintén remélem, munkája sikeres, eredményes lesz és a nemzet egységét fogja erősíteni. Elnök Asszony munkájában számíthat a Mazsihiszre, mint Magyarország legnagyobb zsidó szervezetére, mint a magyar társadalomba erősen integrálódott zsidó közösségre” – Levélben gratuált Heisler András, a Mazsihisz elnöke a szombat ünnepének kimenetele után Novák Katalinnak, Magyarország szombaton beiktatott köztársasági elnökének.