Címkék

kiállítás

Kultúra / 2023. December 08. / 11:26

Megnyitották a Suttogó föld című izraeli-magyar kiállítást a Néprajzi Múzeumban

A 6. Jeruzsálemi Biennálé eredetileg Táj, táj, táj címmel tervezett tárlata magyar alkotók munkáival kiegészülve egy hónapon át lesz látható. A kiállításon 20 izraeli és 18 magyar művész alkotásai mutatkoznak be.

Kultúra / 2023. December 06. / 20:30

Rózsa Péter: ARTalakulás

Akira Kuroszava alig öt évvel a II. világháború befejezése után mutatta meg az A vihar kapujában című filmjében az egyes ember és a közösség szemléletmódjának drámai ütközését. Ez a békés hétköznapokban legfeljebb családi vagy kisközösségi vitákban jelenik meg, azonban történelmi események közepette olyan robbanásszerű átalakulást idézhet elő, amely tömegek gondolkodását, szemléletét változtatja meg.

Kultúra / 2023. Október 24. / 11:23

A császári és királyi szállító címet kiérdemelt Lengyel családról nyílt kiállítás Szegeden

A zsidó származású Lengyel Lőrincz 1858-ban alapította meg szegedi családi vállalkozását, amely kárpitosmunkával, bútorgyártással- és kereskedelemmel, valamint temetkezési termékek forgalmazásával foglalkozott. Ez a cég készítette az 1896-os millenniumi kiállítás nagy díszsátrát, az újjáépített budai palota főhercegi lakosztályának berendezését és Erzsébet királyné egyik kerti házának népies–magyaros bútorait is.

Kultúra / 2023. Augusztus 30. / 18:27

Féner Tamás legújabb munkáiból nyílik kiállítás a Mai Manó Házban

Három sorozatot mutat be Féner Tamás fotóművész munkásságának elmúlt évtizedéből a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház szerdától látható új kiállítása.

Hírek, lapszemle / 2022. Május 23. / 09:50

Zsidó nők deportálásáról nyílt kiállítás a felvidéki Tőketerebesen

Zsidó nők 80 évvel ezelőtti deportálásáról nyílt kiállítás a szlovákiai Tőketerebesen lévő Dél-Zempléni Múzeum és Kulturális Központban a zempléni-sárosi megyében összegyűjtött és Auschwitzba deportált lányok, nők, asszonyok emlékére. A tárlat anyagát az auschwitz-birkenaui múzeumból kölcsönzött tárgyak egészítik ki.