Címkék

jótékonyság

Zsidó világ / 2024. Január 26. / 07:30

Különleges barátság zsidó módra, avagy mindig van remény…

A budapesti Radnóti Miri (képünkön) huzamosabb ideje az Egyesült Államok egyik zsidó középiskolájában tanul, ahol különleges formáját választotta az önkéntes segítésnek. Egy 93 éves magyar származású holokauszttúlélő asszonnyal beszélget heti rendszerességgel, pedig még nem találkoztak személyesen. A társalgás ugyanis az interneten zajlik.

Izrael / 2024. Január 24. / 13:47

Jótékonysági gála izraeli árvákért Zalaegerszegen

Az október hetedikén árván maradt izraeli gyerekek megsegítésére rendeznek jótékonysági gálaműsort január 28-án, ezen a héten vasárnap délután 5 órától az egykori zalaegerszegi zsinagógában, ahol a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem működik. A rendezvény szervezője a Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság.

Mazsihisz hírek / 2023. November 27. / 12:14

Új kezdeményezés a rabbitól és a rebbecentől Izrael támogatására

Ha a közösségünkben születésnapost ünneplünk, az ajándékra szánt pénzt mostantól inkább ajánljuk fel adományként izraeli testvéreink megsegítésére. A kezdeményezés Radnóti Zoltán főrabbitól és a feleségétől származik, az apropóját az adta, hogy a Bét Sálom zsinagóga rabbija a közelmúltban töltötte be 52. évét.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Közélet / 2023. Október 12. / 13:51

Emberségből jeles: Szentes városa szívesen befogad rászoruló izraeli polgárokat

Az izraeli Askelon településsel testvérvárosi kapcsolatban lévő Szentes önkormányzatának vezetése felajánlotta, hogy menedéket, ellátást, segítséget nyújt a rászoruló izraeli polgároknak, különösen olyan idős embereknek, akiknek nincsen hozzátartozójuk. Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba alpolgármester egyúttal részvétét fejezte ki azon borzalmak miatt, amelyek Izrael népét és Askelon lakóit érték.

Kultúra / 2022. Augusztus 25. / 15:14

V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

Az idén márciusban a budapesti Szent István Bazilikában indult jótékonysági koncertsorozat következő gálakoncertje a Dohány utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, ezen a héten vasárnap este fél 8-tól. Az eseményen való részvétel ingyenes, de van lehetőség adakozásra: önkéntes adományaikkal a résztvevők a fogyatékkal élő gyermekekért dolgozó Élni Akarunk Közhasznú Alapítványt támogatják.