Címkék

Jonathan Sacks

Zsidó világ / 2024. Július 19. / 07:00

Jonathan Sacks rabbi Jeruzsálemről és a Szentföldről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely Jeruzsálemmel és a Szentfölddel kapcsolatos. Ennek aktualitása, hogy jövő héten van támuz hónap 17-e, annak évfordulója, amikor a hódító Róma serege áttörte Jeruzsálem falait és megkezdte a Szentély ostromát. A tragédiákra emlékezvén támuz 17. napján napkeltétől böjtölünk a csillagok feljöveteléig, és áv hó 9-ig három gyászhetet tartunk.

Zsidó világ / 2024. Július 12. / 10:19

Jonathan Sacks rabbi a hit erejéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a hit erejével kapcsolatos.

Zsidó világ / 2024. Július 05. / 07:02

Jonathan Sacks rabbi korunk Kórách-jelenségéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a mostani hetiszakaszban szereplő Kórách-lázadást aktualizálja.

Zsidó világ / 2024. Június 28. / 12:15

Jonathan Sacks rabbi az oktatásról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a zsidó oktatás fontosságáról szól. Ennek aktualitását az adja, hogy a Mazsihisz fenntartásában működő Országos Rabiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) ma tartotta ünnepélyes tanévzáróját és diplomaosztóját.

Zsidó világ / 2024. Június 21. / 09:45

Jonathan Sacks rabbi a hetiszakaszok ritmusáról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a hetiszakaszok jelentőségéről szól.

Zsidó világ / 2024. Június 14. / 10:30

Jonathan Sacks rabbi a Tóráról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a Tóráról szól. Ennek aktualitása természetesen az, hogy a héten ünnepeltük a vallási, történelmi és civilizációs fordulópontot jelentő Tóraadást.

Zsidó világ / 2024. Május 31. / 09:28

Jonathan Sacks rabbi a modern Izrael államáról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a modern Zsidó Állammal kapcsolatos. Ennek aktualitása, hogy vasárnap lesz Jom Hácmáut ünnepe. Találkozzunk a budapesti Szent István parkban és ünnepeljünk együtt!

Zsidó világ / 2024. Május 24. / 09:44

Jonathan Sacks rabbi a tűz szimbólumáról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely a vallást a tűz szimbolikájával kapcsolja össze. Ennek aktualitása, hogy vasárnap ünnepeljük Lag baómert, az ómer 33. napját, amikor hagyományosan tüzek gyúlnak a zsidó világban és örömtüzek a zsidó lelkekben.

Zsidó világ / 2024. Május 17. / 13:57

Jonathan Sacks rabbi az ómerszámlálásról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban most olyan idézetet osztunk meg, amely az ezekben a napokban és hetekben aktuális ómerszámlálással kapcsolatos.

Zsidó világ / 2024. Május 03. / 10:04

Jonathan Sacks rabbi a holokausztra adható válaszról

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban olyan idézetet osztunk meg, amely a holokauszttal kapcsolatos. Ennek apropója, hogy jövő héten hétfőn lesz a Jom haSoá.

Zsidó világ / 2024. Április 26. / 11:13

Jonathan Sacks rabbi a kivonulás emlékezetéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban a múlt hét pénteki idézethez hasonlóan olyan gondolatot osztunk meg, amely a Pészah ünnepével kapcsolatos. Minden kedves hittestvérünknek, aki honlapunkon figyelemmel követi a volt brit főrabbi gondolatait, az ünnep hátralévő napjaira is örömteli és kóser Pészahot kívánunk!

Zsidó világ / 2024. Április 19. / 12:29

Jonathan Sacks rabbi a Pészah lényegéről

A nagy Jonathan Sacks rabbi legfontosabb gondolatait felidéző sorozatunkban ezúttal olyan idézetet idézetet osztunk meg, amely a közelgő Pészah ünnepével kapcsolatos. Minden kedves hittestvérünknek, aki honlapunkon hétről hétre figyelemmel követi a volt brit főrabbi gondolatait, boldog és kóser Pészahot kívánunk!