Címkék

Izraeli Védelmi Erők

Izrael / 2023. December 10. / 16:26

A háború kezdete óta 1593 izraeli katona sebesült meg és 425-en estek el

Az izraeli hadsereg az iszlamista Hamász terrorszervezet elleni háborújának október 7-i kitörése óta először nyilvánosságra hozta a harcok során megsebesült izraeli katonák számát. A hadsereg szóvivőjének új weboldalán adták meg az elesettek és a sebesültek legfrissebb számát, és bejelentették, hogy minden nap frissíteni fogják ezeket. A háború kezdete óta 1593-an sebesültek meg, ebből 255-en súlyosan, 446 közepesen és 892 könnyebben.

Izrael / 2023. November 09. / 11:25

Izrael elfoglalta a Hamász fellegvárát Gázában

– Az izraeli hadsereg Nahal egységének katonái tíz órás csata után elfoglalták az Hamász iszlamista terrorszervezet újabb erődítményét Dzsabálija menekülttáborban, az övezet északi részén – jelentette be ma reggel az izraeli katonai szóvivő. A katonák egy lakóházban fedeztek föl egy raktárat, ahol a Hamász fegyverei és drónjai voltak, az épületben lakó civilek lakásainak közelében robbanóanyagokra és a Hamász hírszerzési anyagaira bukkantak.

Hírek, lapszemle / 2023. November 07. / 11:32

Hadtörténeti mérföldkő: Izrael az űrben semmisített meg egy ellenséges rakétát

Izrael az űrben lőtt le egy ballisztikus rakétát, ami a történelemben vélhetően az első harci cselekmény a világűrben. A rakéta – amelyet Jemenből indítottak az Irán által támogatott húszi lázadók – több mint 1500 kilométert repült az Arab-félsziget felett, mielőtt az izraeli hadsereg megsemmisítette. Ez még a múlt héten történt, de az Izraeli Védelmi Erők – valószínűleg biztonsági okokból – csak később számolt be róla.

Izrael / 2023. Október 26. / 10:31

Egy izraeli elit harckocsizó egység számos terroristát likvidált Gázában

– Az izraeli hadsereg egyik elitegysége szárazföldi rajtaütést hajtott végre harckocsikkal a Gázai övezet északi részén szerda este, előkészítendő a palesztin övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet elleni katonai fellépés következő szakaszát – jelentette be a hadsereg az X internetes közösségi oldalon.

Izrael / 2023. Október 16. / 09:45

Ma hajnalban Izrael fokozott erővel bombázta a Hamászt

Mára virradóra történt az eddigi legjelentősebb izraeli bombázás a Gázai övezetben a Hamász Izrael ellen október 7-én elindított terrortámadása óta. Szintén mai hír, hogy az izraeli hadsereg és a védelmi minisztérium bejelentette: Izrael kitelepíti a lakosokat a libanoni határ melletti két kilométeres sávban 28 településről.

Izrael / 2023. Október 14. / 21:31

Izrael hadserege összehangolt légi, tengeri, szárazföldi támadásra készül

– Az izraeli védelmi erők szombat este közleményt adtak ki, amelyben azt írták, hogy erőik arra készülnek, hogy kiterjesszék hadműveleteiket – írja a BBC-re hivatkozva a 24.hu hírportál. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) átfogó offenzívára készül több százezer tartalékos állományával – áll a közleményben. Netanjahu ma bejelentette: „harcosainkkal mind készen állunk".

Izrael / 2023. Október 10. / 11:41

Izraelben 360 ezer tartalékos mozgósítását jelentették be

– Az izraeli légierő több száz, külföldön tartózkodó izraeli katonát szállított haza légi úton tegnap, hogy harcolni tudjanak a Gázai övezetben a Hamász terrorcsoport elleni háborúban. A hadsereg „Rinocérosz" és „Sámson" gyártmányú teherszállító repülőgépei Európa különböző országaiba repültek, hogy a szolgálaton kívüli katonákat visszahozzák Izraelbe.

Izrael / 2023. Október 10. / 11:34

Izrael biztosította a gázai határt

– Izrael ellenőrzése alá vonta a Gázai övezet határát, az elmúlt 24 órában már nem szivárogtak be fegyveresek Izrael területére – közölte az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari a katonai rádióban. A hadsereg közölte, hogy elaknásítja azokat a területeket, ahol a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítést áttörték.

Izrael / 2022. Augusztus 12. / 10:00

Egy bevetésben elpusztult Zili, a terroristák ellen harcoló izraeli kutya

Egy terroristák elfogását célzó nablusi harci művelet során a napokban találat érte Zillit, az izraeli hadsereg terroristák felkutatására és elfogására kiképzett kutyáját. Az állat az elmúlt nyolc évben számos, terroristák ellen irányuló harcban vett részt, s akárcsak az Izrael biztonságáért harcoló hős katonáknak, neki is sokat köszönhet az ország, így a négylábú harcos haláláról az izraeli sajtóban is méltató cikkek sora jelent meg.