Címkék

Fotókiállítás

Kultúra / 2024. Március 11. / 10:56

Különleges tárlatokkal tiszteleg André Kertész előtt a Magyar Nemzeti Múzeum

Eddig sosem látott képek is szerepelnek azokon a kiállításokon, amelyeken André Kertész (eredeti nevén Kohn Andor) munkássága előtt tiszteleg a Magyar Nemzeti Múzeum. A világhírűvé lett fotóművész 130 éve, 1894-ben született Kohn Lipót és Hoffmann Ernesztina gyermekeként Budapesten, és New York-ban hunyt el 1985-ben.

Izrael / 2024. Február 16. / 11:36

Október hetedike: Ziv Koren izraeli fotós szívszorító képei Budapesten

Szívszorító fényképek láthatók egy szabadtéri tárlat keretében a Városligeti fasor és a Bajza utca sarkán lévő Reformáció Emlékparkban. A legnagyobb világlapoknak dolgozó Ziv Koren izraeli fotós nagyméretű, színes képei az október 7-e után történt eseményeket örökítik meg drámai erővel. A kiállítás létrejöttét támogatta a Mazsihisz is. Ajánljuk figyelmükbe a fotográfus saját honlapját, amely rendkívül eredeti képeket tartalmaz.

Kultúra / 2024. Január 29. / 17:17

Ezt ki ne hagyják: Shimmel Zohar rendkívüli fotói a Mai Manóban

Egy misztikus XIX. századi amerikai zsidó fotográfus, Shimmel Zohar munkáiból nyílt kiállítás a Mai Manó Házban. A múlt megjövendölése című tárlat rendkívül különleges látnivalókat kínál, hiszen a saját korát jóval megelőző Shimmel Zohar beállított képei egyszerre megdöbbentők és szellemesek – arról nem is beszélve, hogy technikai értelemben tökéletes alkotások. Egy kivételes elme kivételes produktumainak lehetnek szemtanúi!

Kultúra / 2023. November 24. / 10:15

Torzóban maradt életmű: a tragikus sorsú Kinszki Imre fotói a Három Hollóban

A két világháború közötti magyar fotográfia meghatározó alakjának, a sachsenhauseni halálmenetben 1945 elején meghalt Kinszki Imrének az alkotásait láthatjuk ezekben a napokban a budapesti Három Holló kávéházban. A fővárosi művészeti élet egyik központjává vált Három Holló abból az alkalomból állította ki a fotográfus budapesti életképeit, hogy a kávéház most ünnepli megnyitásának 6. évfordulóját.

Élet + forma / 2023. Október 03. / 10:55

Holokauszttúlélők mindennapjait bemutató fotókiállítás nyílt Budapesten

„Tizenöt csodálatos ember engedett be az otthonába, ahol betekinthettem a gondolataikba, hobbijukba, mindennapjaikba” – mondta el a képeket készítő Zsobrák Nóra fotós és szociális munkás a 15 holokauszt túlélő mindennapjait bemutató kiállítás megnyitóján.