Címkék

Díjátadás

Élet + forma / 2024. Május 15. / 15:24

Meghívó a Mensch Nemzetközi Alapítvány idei díjátadására

A Mensch Nemzetközi Alapítvány 2024. május 21-én kedden este 7 órakor adja át az idei díjait. Az Alapítvány a Mensch-díjak átadásával értékeli azok munkáját, akik a legtöbbet tettek az alapítvány céljainak elismeréséért. A díjátadás helyszíne a Goldmark terem (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.), az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 27. / 14:59

Találkozó Pinchas Goldschmidt főrabbival, a Nagy Károly-díj idei kitüntetettjével

A legjelentősebb európai kitüntetésnek tekintett, Aachenben alapított nemzetközi Nagy Károly-díjat korábban olyan személyiségek vehették át, mint Konrad Adenauer vagy Winston Churchill, a magyarok közül pedig Horn Gyula és Konrád György. Az idei díjat Pinchas Goldschmidt főrabbi és az európai zsidó közösségek kapják. A főrabbival ma találkozott a Mazsihisz elnöke Jeruzsálemben.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 17. / 20:48

Tizenhatodik alkalommal került sor a Raoul Wallenberg-díjak átadására

Tizenhatodik alkalommal adták át a Raoul Wallenberg-díjakat. A díjátadó ünnepséget január 17-én, csütörtökön a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházának Goldmark termében rendezték meg.

Megemlékezések / 2024. Január 10. / 15:21

Meghívó a Raoul Wallenberg-díj átadó ünnepségére és az emléktábla előtti tiszteletadásra

Tisztelettel meghívjuk Önt és kísérőjét a Raoul Wallenberg-díj 2023-2024. évi díjátadó ünnepségére 2024. január 17-én, szerdán délután 2 órára a Goldmark-terembe (Budapest VII. ker., Wesselényi utca 7.) Ugyanaz nap déltuán 5 órakor tisztelatadás a Pozsonyi út Raoul Wallenberg utca sarkán található emléktábla előtt.