Címkék

Díjátadás

Közélet / 2023. Június 05. / 14:58

Mensch-díjak átadása a hatnapos háború és a D-nap évfordulója alkalmából

A Nemzetközi Mensch Alapítvány ünnepélyes díjátadót rendez az új Mensch-díjak átadása alkalmából június 6-án, kedden 18 órától a Mazsihisz-székház Goldmark termében (Budapest, Síp utca 12. szám). A rendezvényt az 1944. június 6-án történt normandiai partraszállás, valamint az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háború évfordulójára időzítették.

Zsidó világ / 2023. Április 27. / 09:51

Ünnepélyes Mazsike-díjátadó az Óbudai Társaskörben koncerttel

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) vezetése összesen hat kategóriában adja át az idei Mazsike-díjakat az arra érdemeseknek. Az ünnepélyes díjátadó az Óbudai Társaskörben lesz május 17-én, szerdán délután 6 órától, a rendezvényen fellép Nógrádi Gergely főkántor Teszter Nelli zongoraművész kíséretével. A díjátadást és a koncertet állófogadás és tombolahúzás követi. A belépés díjtalan, de az eseményre kötelező regisztrálni.

Hírek, lapszemle / 2023. Március 21. / 19:42

Radnóti-díjat kapott Frölich Róbert országos főrabbi és Gábor György professzor

Ma átadták a Radnóti Miklós Antirasszista Díjat, amelyet olyan, a társadalmi élet különböző területein tevékenykedő személyiségeknek ítélnek oda, akik munkásságukkal, véleményformáló kiállásukkal, személyes példamutatásukkal fellépnek a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen. Ma átvehette a díjat Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija és Gábor György, az OR-ZSE professzora. Gratulálunk!

Zsidó világ / 2023. Február 03. / 11:46

Már lehet jelölni az idei Mazsike-díjakra

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) elnöksége minden évben kitünteti azokat a személyeket vagy csoportokat, akik a tagság javaslatai alapján a legtöbbet tettek az elmúlt évben a zsidó kultúráért. A 2023-as díjazottakra március 1-ig lehet javaslatot tenni.

Közélet / 2023. Január 17. / 16:38

Átadták az idei Raoul Wallenberg-díjakat

A Raoul Wallenberg Egyesület hagyományosan január közepén adja át a vészkorszakban sok ezer üldözött életét megmentő svéd diplomatáról elnevezett díjat, ugyanis a szovjetek kezére került Raoul Wallenbergnek 1945. január 16-17-én veszett nyoma. A mai díjátadót a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) budapesti székházának Goldmark-termében tartották, ahol jelen volt a Raoul Wallenberg gimnázium és szakközépiskola számos tanulója is.