mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2017. Augusztus « | »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Szavazó

Zelleres marhacsíkok

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

ZELLERES MARHACSÍKOK


Hozzávalók:

1 tasak Kínai fűszerkeverék
1 db Leveskocka
60 dkg marhahátszín
2 sárgarépa
2 zellergumó
1 póréhagyma
5 dkg szójacsíra
1/2 dl szójaszósz
1 dl étolaj



Elkészítése:
A marhahúst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és 1 cm széles, 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A megtisztított, megmosott zöldségeket gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk. Kevés elohevített olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a sárgarépát és zellert, melyekkel rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük az levessel csomómentesre kevert Kínai fűszerkeverékkel, és lassú tuzön tovább forraljuk. Szójaszósszal ízesítjük, majd beletesszük a friss szójacsírát és a póréhagymát. Együtt készre pirítjuk. Főtt üvegtésztával körítjük.
Elkészítési idő 40 perc

 
Hírlevél







Twitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008