Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Nemzetközi elismerés a debreceni főrabbinak
A jeruzsálemi Ramada hotelben a Cionista Világszövetség szervezésében az ortodox rabbik hagyományos kongresszusára került sor január 2-4. között, melyet Jeruzsálem egyesítésének 50. évfordulója alkalmából tartottak.

A különleges eseményen 42 országból 136 rabbi vett részt, ahol kiemelt témaként szerepelt az antiszemitizmus elleni harc. Az első napon a debreceni főrabbi, Dr. Asher Ehrenfeld 40 éves rabbi-szolgálata, és a diaszpórában, Debrecenért és másutt kifejtett 25 évéért, elismeréseként oklevelet vehetett át Yehiel Wassermanntól. A kitüntetést Shlomo Moshe Amar Jeruzsálem szefárd főrabbija és Arye Stern, Jeruzsálem askenáz főrabbija is aláírt többek között.

Az ünnepelt méltatására beszédet mondott a Rabbi Yehiel Wassermann, a Cionista Világszövetség diaszpórában élők vallási ügyeiért felelős központjának vezetője.

A konferencián jelen volt az izraeli kormány képviseletében Naftali Bennett diaszpóraügyi miniszter, Eli Ben-Dahan védelmi miniszter helyettes, Nir Barkat jeruzsálemi polgármester, valamint David Lau izraeli és Shlomo Moshe Amar Jeruzsálemi főrabbi is. Az izraeli hadsereg főkántora, Shai Avramson különleges műsorával zárult a kongresszus első estje.

Elismerés ez a magyarországi, ezen belül a debreceni zsidóságnak is. MAZAL TOV Rabbi Úr, bisz hundert und zwanzig!