Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Az OR-ZSE oktatói különleges előadásokat tartottak Kaposvárott
Az Országos Rabbiképző–Zsidó Egyetem oktatói, dr. Zima András és dr. Peremiczky Szilvia május 11-én a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Egyetem programjának meghívására tartottak előadást Kaposváron.

A Senior Egyetem programja a 2013/14-es tanévben indult el, és minden szemeszterben különböző tudományterületek és a művészetek kiemelkedő képviselői, kutatók, egyetemi oktatók és művészek, valamint neves közéleti személyiségek tartanak ismeretterjesztő előadásokat az egyetem campusán.

A Senior Oktatási Egyetem kurzusán rendszeresen több száz fő vesz részt, így dr. Kunos Péter a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatójának nagy sikerű novemberi előadása után ez alkalommal is háromszázan hallgatták meg a két előadást. Zima András, az OR-ZSE adjunktusa Új határok között – két világháború közötti budapesti modernizáló zsidó csoportstratégiák a megváltozott határok tükrében címmel tartott előadást, Peremiczky Szilvia, a Mazsihisz tudományos igazgatója és az OR-ZSE adjunktusa pedig A reformkor és a szabadságharc zsidó költői címmel.


Fotók: Andrássy Zoltán


A csütörtöki program magas szintű, professzionális szervezése Csatos Zsuzsanna főszervező és Simonné dr. Pallos Piroska, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara dékán-helyettesének munkáját dicséri.

Miként arról mi is beszámoltunk, a Kaposvári Egyetem 2016. szeptemberében kötött együttműködési megállapodást OR-ZSE-val, amelynek keretein belül a Rippl-Rónai Művészeti Kar és dr. Hatos Pál dékán kezdeményezésére a zsidó kultúrával és művészettel foglalkozó kurzus indult a művészeti karon.

A Senior Egyetemen tartott előadások az ősszel megkezdett sikeres együttműködés újabb állomásait jelentik.