Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1025]

Mai születésnapos: A 70 éves Markó Iván, a magyar balett óriása
Huszonéves korában már a legnagyobbak közé kerül, megérinti a világhír, aztán inkább hazajön, hogy Győrben csinálja meg a szenvedélyes, elementáris balett forradalmát. Táncosnak és koreográfusnak egyaránt kivételes, páratlan tehetség.  
 
Emléktáblát avattak a Pozsony-ligetfalui munkatábor zsidó áldozatainak
Emléktáblát leplezett le Trócsányi László magyar, Lucia Zitnanská szlovák és Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter a Pozsony-ligetfalui munkatáborban a második világháború végén életüket vesztett zsidó áldozatoknak a tábor egykori helyszínén szerdán.
 
Hatalmas bulik Tel Avivban: megy Britney és a Guns N’ Roses
Most már biztos, hogy Britney Spears nagy koncertet ad Tel Avivban: 25 ezerért adják a legolcsóbb jegyeket.
 
A Szemtől szemben kötet tervezője, Kassai Ferenc kapta a Molnár István-díjat
Szombathely, Budapest – Kassai Ferenc grafikus, a szombathelyi Szemtől szemben kötet társalkotója: tervező-szerkesztője, tipográfusa a XXXV. Magyar Sajtófotó Kiállításon megkapta a Molnár István-díjat.
 
Kiss Endre egy tudós életművével és szerénységével egy ragyogó, sokszínű kutatást tár elénk
2017. március 28-án (kedden) Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter megbízásából – Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár adta át az idei Scheiber Sándor díjat Dr. Kiss Endrének, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) egyetemi tanárának.
 
Heisler András: Sinkó Ervin szívvel-lélekkel volt a magyar irodalom tudósa
Ma Önök egy kereken 50 éve meghalt, hontalan zsidó Messiás-hívőről fognak beszélgetni, aki kicsúfolt, megvert zsidó kisgyerekként döntött úgy visszaemlékezése szerint, hogy az univerzális szabadság, a világszabadság ügyéhez csatlakozik – fogalmazott Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke.
 
Malek Andrea: Az emberben nagy-nagy csodák laknak
Azt a nőt kerestem, aki vagyok. Aki például a Szomszédokban voltam. Az a nő attól volt önazonos, hogy annál nem volt jobb ötlete, minthogy saját maga legyen – nyilatkozta a Mazsihisz.hu portálnak adott interjújában az izgalmas kisugárzású, gyönyörű hangú énekesnő-színésznő, Malek Andrea.
 
Mazel Tov: Turai János, a váci zsidó hitközség elnöke 80 éves
Vác város polgármestere városi Dísz-emléklapot adományozott Turai Jánosnak a Váci Zsidó Hitközség elnökének március 13-án. Fördős Attila fogadást adott a polgármesteri hivatal testvérvárosok-dísztermében Turai János és felesége tiszteletére.  
 
Mai születésnapos: Reviczky Gábor, Magyarország legeredetibb Reb Tevjéje
Csinibaba, Sztraccsatella, Ámbár tanár úr, Üvegtigris, Valami Amerika. A magyar közönségfilm nélküle maga volna a dögunalom. Egész életét jóformán a Vígszínházban töltötte és ő váltotta le Reb Tevjeként Bessenyei Ferenc Tejesemberét egy kivételesen erős Hegedűs a Háztetőn-ben imádott Goldéja, Halász Judit segítségével.  
 
Izrael lesz az Art Market Budapest idei díszvendége
Izrael lesz az Art Market Budapest (AMB) idei díszvendége – közölte keddi tel-avivi sajtótájékoztatóján Ledényi Attila, a kortárs képzőművészeti vásár alapító-igazgatója.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1025]