Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1147]

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint Izraelben veszélyben a demokrácia
Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke a New York Times-ban megjelent véleménycikkében aggodalmának ad hangot a jelenlegi izraeli politikai irányt illetően.
 
Lázadás a békéért: közös fotót posztolt egy izraeli és egy iráni válogatott focista
Együtt bohóckodik egy fotón a Maccabi Haifa játékosa és az iráni csapatkapitány, „mert lehet másként” is élni. Reméljük, lehet.
 
Jávor a fenegyerek, a színművész és az Ember a Goldmark teremben
Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018. március 22. (csütörtök) este 7 órakor a Goldmark terembe, ahol JÁVOR – A fenegyerek, a színművész és az Ember címmel adnak elő egy zenés játékot a Sabbathsong zenekar tagjai meghívott művészek közreműködésével.
 
Székesfehérvárra érkezett az Élet Menete Alapítvány vagonkiállítása
A székesfehérvári vasútállomásra érkezett az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása. Képek, videók és hanganyagok segítségével idézik fel elsősorban a Magyarországon történt holokauszttal kapcsolatos eseményeket – derült ki az M1 délutáni műsorából.
 
Izrael a világ egyik legboldogabb és legdrágább országa
Boldogságban tizenegyedik, drágaságban bekerült az első tízbe Tel-Aviv révén. Az életkilátások, főleg az egészséget, az élettartamot illetően nagyszerűek, az élet pedig drágább még New Yorknál is Tel-Avivban. Megfizethetetlen, hogy ott élhessünk.
 
74 éve történt: Magyarország német megszállása, amikor kis híján meggyilkolták hazánkat
A katasztrófák vasárnap történnek Magyarországon. Akkor is, aznap is vasárnap volt, ahogy 1956 november 4-én. Ezt az országot álmában szokás megszállni, eltaposni.  
 
Elnémítva: Korcsolán Orsolya koncertje a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében
Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Korcsolán Orsolya hegedűművész egy különleges hangversenyre készül, 2018. április 11. (szerda), 19:30 órától többek között a tragikus sorsú zeneszerző, Kuti Sándor (1908-1945) műveit adja elő az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
 
Könyvajánló: Löw Immánuel: Zsidó folklór tanulmányok
Könyvajánló rovatunkban ez alkalommal a Barna Imre; Glässer Norbert; Zima András szerkesztésében, 2014-ben az SZTE-BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék: Szeged kiadásában megjelent: Löw Immánuel: Zsidó folklór tanulmányok című kiadványt ajánljuk.
 
Együtt fizettük meg a szabadság árát
Én ugyan mostohagyermeke voltam e hazának, megfosztva minden politikai és polgári jogtól, lenézve, megvetve, de én szerettem ezt az országot – ezt egy olyan magyar zsidó mondta, aki részt vett az 1848-49-es magyar szabadságharcban. Rájuk, a zsidó hősökre emlékeztünk a Kozma utcai temetőben szerdán.
 
Én szent vagyok, legyetek Ti is szentek – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 17:32 óra, az ünnep kimenetele: 18:37 óra. A Tórából ezen a héten a „Vájikrá” (Mózes 3. 1:1-5:26.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1147]