Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1056]

Ismeretlenek antiszemita feliratokat festettek a kolozsvári zsinagóga falára
Ismeretlenek antiszemita feliratokat festettek a kolozsvári zsinagóga falára – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.
 
A Gyűrűk ura írójának zsidó dédunokája a Holokausztról írt drámát
J R R Tolkien dédunokája, Nicholas Tolkien, aki édesanyja révén vallásjogilag zsidó, drámaíróként érdeklődik is a zsidóság iránt. Drámája, amelyet a napokban mutatnak be egy New York-i színházban, a Terezienstadti „kirakatnak” használt koncentrációs táborban játszódik.  
 
Judafest 2017 – Tizedszer költözik a Kazinczy utcába a belváros legszínesebb fesztiválja
Idén már három napon át tart a Judafest Utcafesztivál, amely ebben az évben is a Kazinczy utca és környékének ritkán látott arcát mutatja meg. A nyitottságot és sokszínűséget hirdető fesztivál idei díszvendége Európa lesz.  
 
Michael J. Fox, a Vissza a jövőbe sztárja, zsinagógai törzstag
Ugye észrevették, hogy megérkeztünk a jövőbe, oda, arra a helyre, amelyikből Michael J. Fox, Marty McFly visszagördeszkázott a 20. századba az őrült doktor kíséretében, hogy elrendezze előre a szülei életét. Azóta Michael J. Fox egy manhattani reformzsinagóga tagja, akinek a fia bármicvója volt élete legbüszkébb napja. 
 
A Hősök zsinagógában kezdődött el az idei Judafest
Pénteken délután a Hősök zsinagógájában megkezdődött az idei Judafest, amely ezúttal már három napon keresztül mutatja be a zsidó vallást az érdeklődőknek.  
 
A holokauszt áldozataira emlékeztek Salgótarjánban
A holokauszt nemcsak a zsidóság, hanem az emberiség tragédiája volt, az emberiség és az emberiesség ellen elkövetett gyalázatos gaztettek sorozata - mondta Fekete Zsolt (MSZP), Salgótarján polgármestere a holokauszt salgótarjáni áldozataira emlékező városi ünnepségen pénteken.  
 
Kétszázezren vettek részt a meleg büszkeség legnagyobb izraeli felvonulásán Tel-Avivban
Az idén is hatalmas tömeg, kétszázezer ember vett részt Tel-Avivban a meleg büszkeség - évente megrendezett – legnagyobb izraeli felvonulásán – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.
 
Kormánypártok: nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya
Nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya – jelentette ki a kormánypártok nevében Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.  
 
Mai születésnapos: Gárdos Péter, egy romantikus holokausztregény világhírű szerzője
Két gyerek levelezéséből szövődött örök szerelem, az első találkozás utáni döntéssel, hogy mindig együtt maradnak: még 52 éven át. A helyszín Svédország, az idő 1945 és a háttér a holokauszt. És egy – állítólag – halálos betegség.
 
Elkezdődött: megérkeztek az utolsó etióp zsidók előőrsei Izraelbe
Több mint 70 etióp zsidó érkezett 10 éve nem látott rokonai ölelő karjaiba kedden, a rég elhatározott utolsó alija-hullám végre megindult.
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1056]