Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1185]

Egy szupermodellel többen vagyunk
Karlie Kloss betért a zsidóságba, mert feleségül megy Joshua Kushnerhez, Donald Trump amerikai elnök vejének testvéréhez.
 
Izraeli államfő: Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával
Az usztasa mozgalom egyike volt azoknak a szörnyű rendszereknek, amely együttműködött a nácikkal több tízezer zsidó, szerb és roma megsemmisítésben – mondta Izrael államfője, Reuven Rivlin szerdán a horvátországi Jasenovacon, hangsúlyozva: Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával, mert ez az alapja minden igazságos társadalomnak és fontos tényezője a két ország barátságának.
 
Ne pánikolj, inkább tanulj nálunk ingyen!
Tudod a ponthatárokat, és nem kerültél be? Ne ess kétségbe, a továbbtanulás még előtted áll. Szerezz érettségi után szakképesítést nálunk ingyen, a Külker Gimiben!
 
Elismert fiatal oktatók érkezésével kezdődik a Zsidó Egyetem megújulása
Új oktatók, új munkatársak: A megújulás légköre – jellemzi az új rektor, Vajda Károly az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR–ZSE) élén eltöltött első hónapját. A megbízott rektor első intézkedései hatékonyabbá tehetik a Scheiber Sándor utcai intézmény működését.  
 
Miért nem hívják a zsidókat esthajnalcsillagnak?
A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében Rubin Eszter második, Bagel című regénye alapján a Terminal Workhouse Társulat tart felolvasószínházi előadást, amelyben közreműködik Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Géczi Zoltán és Nagy Judit fuvolista. Az előadás 2018. augusztus 27-én, délután 6 órakor lesz a Goldmark termemben (Budapest, Wesselényi u. 7.). Az előadás kapcsán beszélgettünk az írónővel.
 
Gyász: Elhunyt Szepesi György, a legnagyobb sportriporter
A rádió aranykora volt az ő pályája csúcsa is. Az Aranycsapatot ő hozta el hozzánk, az otthonokba, mindent rajta keresztül érzékeltünk és ő tanított meg minket drukkolni. Arra, mi az, ami igazán fontos a világon. Miután hazajött a munkaszolgálatból.
 
Heisler Andrást idézte az államtitkár a Parlamentben a magyar zsidóság országépítését méltatva
Fónagy János parlamenti államtitkár a magyar zsidóság országépítő szerepét méltatta legutóbbi felszólalásában Balázs Mórnak, a budapesti tömegközlekedés nagy fejlesztőjének, a kisföldalatti, a kontinens első metróvonala „megalkotójának” példáján keresztül, akinek a Kozma utcai temetőben lévő sírhelyét a Fővárosi Közgyűlés támogatásával újította fel közösségünk.
 
A 96 éves zsidó dédi egy népszerű death metal zenekar frontembere
Egy osztrák eredetű holokauszttúlélőt fedezett fel a New York Times, aki dalokat írt Nat King Colenak Hollywoodban és most, közel a százhoz, rátalált a death metalra, ő most saját zenekara frontembere. Imádják Önök is velünk Inge Ginsberget és művészetét.
 
Ismerjék meg a meseíró, modern ortodox zsidó ninját
Pár napja mutatkozott be Jesse Orenshein a tévében Amerikában, mint reménybeli ninjaharcos. Az irtózatos erejű, ortodox zsidó fiatalember forgatókönyvírónak készül és mesekönyveket ír, amikor nem imádkozik és nem ninjáskodik éppen.
 
100 ezer ember tüntetett Tel-Avivban, hogy mindenkinek lehessen családja
A béranyaság lehetőségének kiterjesztéséről szóló izraeli jogszabályból végül kimaradtak az egyedülálló férfiak és a melegpárok és a gyermekközpontú Izrael megmozdult a döntés ellen. Tegnapra országos sztrájkot hirdettek és a nap végén 100 ezer ember lepte el a Rabin-teret.
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1185]