Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1073]

Gyász: Elhunyt Doff Imre, a Frankel Leó úti zsinagóga főkántora
Péntek hajnalban hosszan tartó betegséget követően elhunyt Doff Imre, a Frankel Leó úti zsinagóga főkántora. A magyar kántornemzedék egyik legnagyobb képviselőjét vasárnap reggel 10:00 órakor kísérik végső útjára a Kozma utcai temetőben. Verő Tamás főrabbi, és Nógrádi Gergely főkántor búcsúztatja.
 
Az összes héber kéziratot hozzáférhetővé teszi interneten az Izraeli Nemzeti Könyvtár
A Jeruzsálemben működő Izraeli Nemzeti Könyvtár interneten hozzáférhetővé és kutathatóvá teszi a világ legnagyobb héber kéziratgyűjteményét – közölte a Háárec című újság honlapja csütörtökön.
 
Mai születésnapos: Leon Uris amerikai író
1924. augusztus 3-án született a Maryland állambeli Baltimore-ban, és 79 éves korában, 2003. június 21-ben halt meg a New York államban lévő Shelter Island-en Leon Uris regény- és forgatókönyvíró, számos világhírű történelmi bestseller regény szerzője.
 
Pályázati felhívás az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem rektori pozíciójára
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban Nft.) 37. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazása alapján, mint az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) fenntartója, nyilvános PÁLYÁZATOT hirdet REKTOR magasabb vezetői megbízás ellátására az alábbi feltételekkel.
 
Balog Zoltán: A roma holokausztnak nemcsak áldozatai voltak, hanem hősei is
A roma holokausztnak nemcsak áldozatai voltak, hanem hősei is, és a mi feladatunk megemlékezni és beszélni róluk, hogy minél többen tudjanak helytállásukról - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az MTI-nek.
 
Roma holokauszt – Megemlékezéseket tartanak az emléknapon
Ma van a roma holokauszt nemzetközi emléknapja, Magyarországon is több helyen tartanak megemlékezést.  
 
A holokauszttagadás terjedésére számít Nagy-Britanniában az új emlékmű felügyelője
A holokauszttagadás terjedésére számít Nagy-Britanniában a vészkorszak áldozatai előtt tisztelgő új emlékmű és központ építését felügyelő alapítvány elnöke, aki szerint a közösségi háló melegágyat biztosít ehhez.
 
Hét helyszínen várja a közönséget a Zsidó Kulturális Fesztivál
Hét budapesti helyszínen várja a közönséget a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi- és irodalmi programokkal szeptember 3. és 14. között. 
 
Hogyan jelent meg a holokauszt Észak-Erdélyben a köztudatban?
Tanulmányában a holokauszt korai észak-erdélyi reprezentációit vette számba a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának munkatársa, Tibori Szabó Zoltán.
 
Miranda – cigányholokauszt: Meghívó kiállítás megnyitóra és megemlékezésre
Holokauszt Emlékközpont, a finnországi Drom Egyesület és a Roma Holokauszt Emlékbizottság, melynek életre hívója a Roma Produkciós Iroda Alapítvány, az Amenca Közösség, az Idetartozunk Egyesület, a Romano Instituto Alapítvány, és a Romédia Alapítvány, tisztelettel meghívja a Holokauszt roma áldozataira történő megemlékezésre és a “Miranda – a cigány holokauszt” című kiállítás megnyitójára a Holokauszt Emlékközpontba.
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1073]