Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1147]

Elképesztő áttörés: Vilmos herceg végre Izraelbe látogat
Az elmúlt 70 év alatt még soha nem jártak a királyi család tagjai hivatalosan látogatáson Jeruzsálemben. Ez régóta várt fordulat a brit diplomáciában.  
 
Az M5-ön lesz látható először a televízióban a Polgár nővérekről készült film
A televízióban először az M5 kulturális csatornán lehet megtekinteni a sakkolimpiai bajnok Polgár nővérekről, Zsuzsáról, Zsófiáról és Juditról szóló dokumentumfilmet.
 
Mozaikok az ezerarcú magyar zsidóságról
Közhelyszámba megy, hogy a zsidók csak azoknak a zsidógyűlölőknek a szemében egyformák, akik még nem is láttak zsidót, mindenesetre az antiszemitizmusban szenvedők számára erősen ajánlott olvasmánnyá tenném ezt a könyvet.
 
Újra Amy Winehouse: előkerült a zsidó rocklegenda egy korai videója
Feltette a Youtube-ra Amy Winehouse egyí korai felvételét a zeneszerző, aki akkoriban együtt dolgozott vele, a most előkerült számot is ő írta számára.
 
Nemzeti Emlékezet vita – Magas rangú lengyel küldöttség érkezett Izraelbe
Megkezdte izraeli tárgyalásait a lengyel delegáció a Nemzeti Emlékezet Intézetéről szóló, vitatott törvényről.  
 
Lionel Messi Izraelben játszik
Véglegesítették: június 9-én Izraelbe érkezik az argentin nemzeti válogatott. A csapatot egyenesen a barcelonai edzőtáborból repítik a Szentföldre, itt egy barátságos mérkőzést játszanak az izraeli válogatottal, majd egy rövid kirándulás és spirituális feltöltődés után egyenesen Oroszországba az idei labdarúgó világbajnokság helyszínére utaznak.
 
Levelek otthonról – Jávori Ferenc „Fegya” szerzői estje az Operettszínházban
Jávori Ferenc „Fegya”, akit a Menyasszonytánc című klezmer-operett zeneszerzőjeként és a Budapest Klezmer Band vezetőjeként is ismerhetnek, hamarosan a Kálmán Imre Teátrumban ad bensőséges hangulatú estet.
 
Bét Sálom: kifújoltuk Hámánt, megjutalmaztuk az Igazakat
Az idei purimot az újbudai zsinagógában ünnepeltük Batman-nel, Darth Vaderrel és Kylo Rennel is, továbbá megtudtuk, hogy Eszter neve mégiscsak benne van a Tórában, csak éppen 12196 betűnként kell összeolvasni.
 
Purim, a bátor nők ünnepe: a mi hat kedvencünk
A purim történetének egyértelmű főszereplője Eszter királyné, aki a legbátrabb férfiakat is megszégyenítő hőse a héber Bibliának. Szubjektíven hat kivételes nőt sorakoztatunk fel mellé a zsidó történelemből, aztán Önök jönnek a saját kedvenceikkel.  
 
Heti zsidó történelem: megszületik Alfonzó, a világ legerősebb zsidó parodistája
Bagaméri, az elátkozott fagylaltos azoknak is él az emlékei között, akik nem is tudják, melyik filmből ismerik és a Ványadt bácsi poénjait máig idézik azok is, akik egyetlen Csehov-előadást sem tudtak végigülni. Magyarország nem felejti el a legerősebb zsidó humoristát, Roldofó legendás partnerét.  
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1147]