Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1202]

A két ország kapcsolatának szorosabbra fűzéséről tárgyal Izraelben Angela Merkel
A két ország kapcsolatának szorosabbra fűzéséről tárgyal szerda estétől Izraelben Angela Merkel német kancellár.
 
A zsidó szupersztár visszatér: Seth Rogen átalszik zsidóként egy évszázadot
Ecetkészítés közben egy hordóban konzerválódik száz évre Herschel Greenbaum és amikor fölébred, New York tele van hipszterekkel. Seth Rogen legzsidóbb szerepében időutazóvá válik.  
 
„Emlékezés napja 2018” – A Sátoraljaújhelyi zsidóság története és emlékei
Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány minden érdeklődőt Tisztelettel meghív a „Sátoraljaújhelyi zsidóság története és emlékei” című rendezvényre, 2018. október 16. kedd 9:30 órától a Sátoraljaújhely Zemplén Európa Házba (Rákóczi u. 18.) az egykori Kaesztenbaum Zsidó Iskola (180 éve, 1838. október 16-án nyitotta meg kapuit Sátoraljaújhelyben)
 
Kácsor Zsolt: Doktor Moll és a sólet esztétikája
Úgy látszik, eddig nem tudtam, hogy milyen a jó sólet, gondolja doktor Moll, miközben élete eddigi legjobb sóletjét kanalazza, pontosabban dehogyis kanalazza, hanem falja, sőt, két pofára zabálja, pedig annyit evett belőle, hogy már fáj a gyomra tőle, ráadásul kenyérrel eszi, mert a szaftot sem hagyja veszendőbe menni...
 
Szemző+Gőz mozikoncert a Szombat folyóirat javára a Bálint Házban
Szemző Tibor és Gőz László mozikoncertje a mozgóképet, a zenét és az emberi  beszédet, mint zenei mintázatot ötvözi különleges hatású egységgé. Az est bevételével a művészek a Szombat folyóiratot támogatják. Jegyek 3500 Ft-os áron elővételben és a koncert estéjén is kaphatók a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.). A koncert időpontja: 2018. október 20. vasárnap, este 7 óra.
 
Meghívó Janusz Korczak konferenciára
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) minden érdeklődő szakembert, hallgatót szeretettel vár a 2018. október 16-án (kedd) délelőtt 10 órától a Goldmark teremben megrendezendő Janusz Korczak konferenciára. Az esemény pontos címe: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.
 
Új vallásközi beszélgetés-sorozatot indít a Mazsihisz: Isten a 21. században
Zsidó-keresztény vegyesházasság, vallás és politikai hatalom, válás, családi krízisek, női szerepek, keresztény és zsidó szexuáletika, múltfeltárás, pártállami kollaboráció: őszinte vallási beszélgetések múltról és főleg jövőről, Istenről a 21. században a budapesti Goldmark teremben (Budapest VII., ker., Wesselényi u. 7.)
 
Klikkelj a zsidóságra! – online tanulás gyerekeknek
A budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola 2015 őszén indította el e-learning (vagyis internetes távoktatási) programját, amely lehetővé teszi 7-18 éves vidéki és határon túli zsidó fiatalok bekapcsolódását a Lauder Iskola zsidó oktatási programjába.
 
A Dreyfus-ügyet dolgozza fel új filmjében Roman Polanski
Novembertől forgatja Párizsban Roman Polanski J'Accuse című filmjét a híres francia Dreyfus-ügyről, amelynek feldolgozását már évek óta tervezi az Oscar-díjas rendező – írta meg a The Hollywood Reporter.
 
Charles Aznavour jövőre Tel-Avivban akart énekelni – elhunyt a francia sanzon utolsó óriása
A hétfőn elhunyt világhírű sanzonénekes – aki Jeruzsálemben tavaly Raoul Wallenberg-emlékérmet kapott – a 2019-ben tervezett koncertkörútján szeretett volna föllépni Izraelben is.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1202]