Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1073]

Azonnali belépéssel pénzügyi-számviteli munkatársat keres a Mazsihisz Számviteli osztálya
A jelentkezéshez fényképes szakmai önéletrajzot fizetési igény megjelölésével, valamint a szakmai végzettséget igazoló dokumentum másolatát kérjük a palyazat@mazsihisz.hu címre, álláspályázat tárgy megjelöléssel eljuttatni.  
 
Mindenki zsidó akar lenni: már Nicaraguában is tömeges zsidó betérések zajlanak
A napokban megduplázódott a közép-amerikai ország zsidó polgárainak létszáma. Több mint 100 ember tért be egyszerre zsidónak és 22 pár rögtön meg is tartotta zsidó esküvőjét. A betérőket segítő szervezet vezetője szerint elindult egy új trend a zsidó történelemben: a holokauszt és Izrael Állam újjáalapítása után megkezdődött a zsidó nép újjáéledése.
 
Szerelmes zsidó tobzoskák a google-ön: ma van a zsidó Valentin Nap
Ma kell eljegyeznünk egymást, házasodnunk vagy megünnepelnünk, hogy együtt vagyunk. Énekelnünk és táncolnunk kell, mint egykor Jeruzsálem hajadon lányainak ezen a Talmud szerint az egyik legnagyobb zsidó örömünnepen.
 
Az izraeli kormány be akarja zárni az Al-Dzsazíra helyi irodáját
Az izraeli kormány be akarja zárni a Katarból irányított Al-Dzsazíra pánarab hírtévé helyi irodáját – jelentette az izraeli kettes kereskedelmi tévécsatorna híradása vasárnap.
 
Gyász: Elhunyt Vámos György
Életének 63. évében, augusztus 5-én elhunyt Vámos György, az Echo Tv egykori műsorvezetője, a Magyar Hírlap volt publicistája, a Mazsihisz egykori sajtómunkatársa.  
 
Simón Peresz, a Becsületrend lovagja
1923. augusztus 2-án született Simón Peresz, Izrael állam egyik legjelentősebb politikusa, a palesztinokkal való megbékélés, vagy legalábbis párbeszéd híve, az ország volt elnöke, és négyszeres (ebből kétszer ideiglenes) miniszterelnöke, a Knesszet képviselője majd' ötven éven át.
 
Álarcos varsói futballhuligánok támadtak rá egy izraeli focicsapatra
Álarcos futballhuligánok támadtak rá a Hapoel Petah Tiva izraeli fociklub szervezőcsapatára egy lengyelországi előkészítő mérkőzést követően – tájékoztatott Izrael lengyelországi nagykövetsége az „antiszemita incidensről”.
 
Halljad fiam atyád oktatását, és el ne hagyjad anyád tanítását – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 19:56 óra, az ünnep kimenetele: 21:06 óra. A Tórából ezen a héten a „Váetchánán” (Mózes 5. 3:23-7:11.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.  
 
Mai születésnapos: Louis Armstrong – aki megtanult jiddisül és Dávid-csillagot hordott a nyakában
Az 1901. augusztus 4-én született világhírű muzsikust egy zsidó család nevelte föl, ez az oka annak, hogy a kicsi Loius gyermekkorában megtanult jiddisül, felnőttkorában pedig Dávid-csillagot hordott a nyakában.
 
Talmudtanfolyam indul a Páva utcai zsinagógában
Aki szeretné a Babilóniai Talmudot az eredeti nyelvén értően forgatni, azt szeretettel várja a Páva utcai zsinagóga, ahol hétrészes tanfolyamon lehet megtanulni a Talmud több fontos alapkifejezését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a rabbik háborújába, amelyet az emberi méltóságért vívtak az antikvitásban.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1073]