Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [992]

Nemzetközi elismerés a debreceni főrabbinak
A jeruzsálemi Ramada hotelben a Cionista Világszövetség szervezésében az ortodox rabbik hagyományos kongresszusára került sor január 2-4. között, melyet Jeruzsálem egyesítésének 50. évfordulója alkalmából tartottak.
 
Mai szülinapos: Jared Kushner, egy zsidó rokon Donald Trump mögött
Tavaly még csak egy roppant gazdag fiatal ingatlanfejlesztő és sajtómágnás volt, tegnap viszont, a 36. születésnapja előestéjén már a főtanácsadójává nevezte ki apósa, Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, akinek sokak szerint ő nyerte meg a választást. Alighanem ő ma az egyik a világ legbefolyásosabb zsidó emberei közt.  
 
Szolidaritás: Izrael zászlaját vetítették ki a berlini Brandenburgi kapura, ma Párizs következik
A híres Bradenburgi Kapu átvette tegnap az izraeli zászló színeit, a közepén ott tündökölt a Dávid-csillag. Így fejezte ki Németország a szolidaritását a vasárnapi jeruzsálemi terrorakció áldozataival.
 
Eran Neuman követi az Izrael Múzeum élén a húsz év után távozó James Sydert
Eran Neuman, a Tel-avivi Egyetem építészeti karának jelenlegi igazgatója követi az Izrael Múzeum élén a húsz év után távozó James Snydert – jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
 
Ha most nem, mikor? – Ruhagyűjtés a fagyban: ne hagyjon hidegen!
Ahogy azt a hírekben is hallani lehet, naponta fagynak meg az emberek az utcán, vagy éppen az otthonaikban és az előrejelzések szerint még jó pár napig számolnunk kell a rendkívüli hideggel. Az utcán élőknek, és a fűtetlen lakásokban lakóknak továbbra is, a következő napokban is nagy szükségük lesz a segítségre.
 
Mai születésnapos: Dés László, az úr, aki tud szaxofonozni
Esterházy Péter, szegény, néhány évtizede megállapította, hogy az Úr, mármint a Jóisten nem tud szaxofonozni. Azért teremtette az embert, hogy szaxofonozzon ő, így járuljon hozzá a Teremtéshez és a felette érzett örömhöz. És az Ember, a ma 63 éves Dés László tud szaxofonozni: így ünnepli az Urat.
 
Jézus kipában tér vissza Jeruzsálembe
Provokatív kiállítás nyílt az Izrael Múzeumban Jeruzsálemben: Jézus a zsidó művészetben – olvasható a The Jewsih Chronicle, a brit zsidó közösségi újság internetes oldalán. A kiállítás Izrael Nemzeti Múzeumában tekinthető meg, amely az ország legnagyobb és legtekintélyesebb kulturális intézménye. A múzeum közvetlenül a Kneszet és a Legfelsőbb Bíróság épülete mellett helyezkedik el.
 
A szerencsétlenségben mindig szerencsés voltam – Bis 120 Keleti Ágnes!
Ma ünnepli 96. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a nemzet sportolója 96 éve, 1921. január 9-én született. „A szerencsétlenségben mindig szerencsés voltam” fedte fel sikereinek titkát az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, a 2015-ben Prima Primissima díjas–egy korábban adott interjúban.
 
Sötétség hull ránk – Egyetlen alakalommal az Uránia Nemzeti Filmszínházban
Egyetlen alkalommal, 2017. január 26. (csütörtök), 19:00 órától az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében újra levetítik az Alfred Hitchcock közreműködésével készült Sötétség hull ránk című dokumentumfilmet, amelynek korabeli felvételeit eredetileg azzal a céllal készítették, hogy rögzítsék a felszabadított koncentrációs táborokban a feltárt rémtetteket.
 
Visszakapja eredeti nevét Marrákes egykori zsidó negyede
Visszakapja eredeti nevét a marokkói Marrákes egykori zsidó negyede, és újra a régi neveken nevezik majd az ott lévő utcákat, tereket is – jelentette a Maghreb Arabe Presse (MAP) marokkói állami hírügynökség.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [992]