Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1114]

Becsapta a világot a zsidó szépségkirálynő: megkerült az előde, egy titkos zsidó királynő
Persze nem szándékosan. Pár napja mindenki hírül adta, hogy Németország felavathatja az első zsidó szépségkirálynőjét, de némi nyomozás kiderítette, hogy van másik zsidó szépségkirálynő is, még 2011-ből. Szép nép vagyunk, úgy tűnik.
 
Mai születésnapos: Gombos Sándor, magyar-zsidó vívó olimpiai bajnok
Zomborban, a középiskolában kezdett vívni és már végzett fogorvosként lett olimpiai bajnok Petschauer Attilával az oldalán. Miután visszavonult és életben maradt a holokauszt ellenére, újraszervezte a magyar vívósportot és visszahozta a tőrvívók közé Elek Ilonát.
 
Díjátadás és komoly döntések: lezajlott a MAZSIHISZ közgyűlése
A Zsidóságért és a Magyarországi Zsidókért díjak átadása után érdekes vita bontakozott ki a magyar zsidóság, a neológia jövőjéről és a jövő évi költségvetést is elfogadták a küldöttek a szervezet vasárnap megtartott közgyűlésen.
 
Kislány a pokolban (holokauszt-monodráma) – előadás a Goldmark teremben
December 7-én (csütörtök) 19:00 órai kezdéssel mutatják be a Goldmark teremben, Sárdi Mária: „Kislány a pokolban” című előadást, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Pontos cím: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7. Az előadásra a belépés díjtalan.
 
Száznegyven évre is kitolható lehet az emberélet hossza izraeli tudósok szerint
Az izraeli Bar Ilan Egyetem tudósai szerint 140 évre is kitolható az emberélet hossza, ha sikerül lassítani az öregedés folyamatát – jelentette a Háárec című újság.
 
Több tízezren tüntettek szombat este Tel-Avivban a korrupció ellen
Több tízezres tömeg tüntetett Tel-Avivban szombat este a kormányzati korrupció, illetve a kneszet által hozott új törvény elfogadása ellen, amely korlátozná a rendőrség hatáskörét.
 
Két példásan teljes élet: Bálint gazda és Kányádi Sándor Prima Primissima-díjas
Tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át ünnepélyes keretek között a Művészetek Palotájában a Prima Primissima Díjakat. A magyar irodalom kategóriában Kányádi Sándor költő, író, műfordító. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Bálint György kertészmérnök vehették át a rangos díjat.
 
Bette Midler, az Elvált nők klubja zsidó komédiása
Lassan kezdődő, szédületes karrier, kirobbanó életvágy, csodálatos hang és ma is lenyűgöző magabiztosság. Bette Midler egy melegbárból indult, ahol Barry Manilow kísérte zongorán majdnem 50 éve és milliárdnyi siker után, a Hello Dolly címszerepét játssza 72 évesen. 1945 december 1-én született.
 
Ókori templomot találtak egy izraeli katonai területen
Több mint kétezer éves templomot találtak drónfelvételek segítségével egy izraeli katonai kiképzési területen – adta hírül a The Times of Israel online kiadása.  
 
Olvashatóvá tették a hírhedt Sonderkommando egy tagjának feljegyzéseit
Olvashatóvá tették a náci haláltáborok zsidó foglyaiból álló Sonderkommmando egyik tagjának Auschwitzban elásott kéziratát digitális képalkotó eljárással – adta hírül a BBC News.
 
[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [1114]