Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1025]

Chicago polgármesterével találkozott a Mazsihisz elnök és az országos főrabbi
Chicago polgármestere, Rahm Emanuel, családja és néhány barátja kíséretében megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, a temetőkertet, a holokauszt magyar zsidó áldozatainak állított Emanuel Emlékfát, valamint Budapest történelmi zsidónegyedét. Európa legnagyobb zsinagógájában Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke és Dr. Frölich Róbert országos főrabbi vezette körbe a vendégeket. A küldöttséggel tartott hazánk leendő chicagói Főkonzul asszonya dr. Bencsi Zita is.
 
Mai születésnapos: Sárközi Márta, a zsidóasszony, aki összeköti Ady Endrét a Szomszédokkal
A leghíresebb magyar zsidó család nagyasszonya, Molnár Ferenc drámaíró lánya, a Szomszédok rendezőjének Horváth Ádámnak az édesanyja és a gyakran antiszemita vádakkal ihletett népi írók kiadója, segítője és barátja volt. Irtózatosan nehéz és fájdalmas élete során mindig erős, elnyűhetetlen, derűs és kissé trágár tudott maradni a visszaemlékezések szerint.
 
Marihuána inhalátort találtak ki Izraelben az alvászavar gyógyítására
Az álmatlanság ellen a marihuána hatékony gyógyszer a tapasztalatok szerint: egy izraeli cég most megkísérli bevezetni a gyógyszerpiacra is a kannabiszt: egy inhalátor („fújóka”) adagolná a kényszerű virrasztók számára a megfelelő dózist, amelytől édes lesz az álmuk egész éjjel.  
 
A ló meghal, a rugók kipattannak
A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány támogatásával, óriási érdeklődés mellett nyílt meg Féner Tamás fotóművész Jelképek erdején át című kiállítása a budapesti Ráday utcában található 2B Galériában. A megnyitóra oly sokan voltak kíváncsiak, hogy a galériában egy tűt – vagy stílusosan szólva: egy rugót – sem lehetett volna leejteni.
 
Hiányzik a közpénzek feletti kontroll Debrecenben
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közleménye a Debreceni Zsidó Hitközség döntéséről.
 
Nyílt pályázati felhívás: Polopropilén, egyszer használatos látogatói köpenyek beszerzésére
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) pályázatot hirdet az alábbiakban, beszerzésre Polopropilén, egyszer használatos látogatói köpeny.
 
Mai születésnapos: Gestetner Dávid, a stencilgép magyar-zsidó feltalálója
A csornai hentesüzletből indult el, hogy megalkossa a szabad gondolatok terjesztésének legfontosabb eszközét, az internet elődjét, minden cenzúra esküdt ellenségét: a stencilgépet.
 
Legújabb hírek: magyar miniszterelnöke lehet Izraelnek
Lehet, hogy ismét előrehozott választásokat rendeznek nemsokára Izraelben és csak egy magyar származású pártelnöknek van reális esélye megszorongatni az évek óta egyeduralkodó Benjamin Netanjahut. A baloldal közben lényegében összeomlott.
 
Befejeződött a Síp utcai székházunk külső homlokzatának felújítása
Hosszas munkálatokat követően befejeződött a Síp utca 12. szám alatti épület külső rekonstrukciója.
 
Kertész Imre-emléknap Budapesten
Várossétával és felolvasással Nyomkeresők címmel Kertész Imre-emléknapot rendez április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága közösen a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval – közölte a kiadó az MTI-vel.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1025]