Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1073]

Állásajánlat: Iktató-irattáros munkatársat keres a Mazsihisz
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) Iktató-irattáros pozícióba keres munkatársat azonnali munkakezdéssel.  
 
Netanjahu pártja nagygyűlésen állt ki a korrupcióval gyanúsított miniszterelnök mellett
A kormányzó izraeli jobboldali Likud párt szerda este nagygyűlést rendezett Tel-Avivban a korrupciós vádak miatt nehéz helyzetbe került Benjámin Netanjahu miniszterelnök támogatására – jelentette az izraeli tízes tévécsatorna.
 
Szeptember 3-án adják át a felújított szegedi zsinagógát
A tető teljes egészében, a kupolák mindegyike egy kivétellel megújult. Megkezdődött a biblikus kert növényeinek ültetése is.
 
Mai szülinapos: a 60 éves Melanie Griffith színésznő, aki nem idegen közöttünk
Emlékeznek a rendőrlányra, aki azt hiszi, hogy a világtól elzárt hászid zsidók között igazán nem lehet tanulni semmit az életről és aztán mégis gyökeresen átalakul számára a világ? Igen, ő volt Melanie Griffith, Emily, aki rájön, hogy tényleg mindenkit vár valahol az ő bashertje, akit Isten csak neki választ Csak el kell hinni: Emilynek éles a szeme a rosszra rendőrként és a hászidok között tanulja meg a jót is észrevenni.
 
A zsidóknak lett újból igaza: a szerelem a legjobb gyógyszer
A Tablet Magazin zsidó Valentin Napi írása szerint az orvostudomány igazolta a Bibliát és a kabbalistákat: a szerelem gyógyít.
 
Pink, a forradalmi popikon Budapesten
A lázadó Janis Joplin és a minden szabályt felülíró, örökké megújuló Madonna a példaképei. Ő vetett véget az üres és szép, jólfésült női popzene ’90-es évekbeli uralmának, és utat tört Katy Perry, Lady Gaga és Rihanna számára. Három Grammy-díja van, 135 millió eladott lemeze, de még csak a 38. évében van. Vele kezdődik a 3. évezred a popzenében és 2017. augusztus 9-én Budapesten hallhatjuk és láthatjuk a Sziget Fesztiávál -1. napján.
 
Tizenkét fővárosi villa, amely magyar zsidó építész munkája – 3. rész
Sorozatunk befejező virtuális sétáján a Városliget, Herminamező, Terézváros és Pasarét egy-egy gyöngyszemét keressük fel. Kezdjünk is neki.
 
Mai születésnapos: A 80 éves Dustin Hoffman, a nagy zsidó jellemszínész
Szerepeiben zavart lelkű későkamasz fiú, akit könnyen elcsábíthat ama Mrs. Robinson (Diploma előtt), nővé alakuló, nehezen élő színész (Aranyoskám), gyermekét egyedül nevelő apa (Kramer kontra Kramer) és autista, egyedül az életre képtelen zseni (Esőember). Mindig chaplinien vicces, ügyetlenül szívszorító, együttérzésre tanító komikus, jellegzetes zsidó jellemszínész, aki úgy tudja, az egész élet, mindannyiunké, „téves szereposztás” eredménye.
 
Lezuhant egy izraeli katonai helikopter, egy pilóta meghalt
Lezuhant egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Izraelben két pilótával a fedélzetén hétfő este, egyikük életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel kórházba vitték – jelentette a helyi média.
 
Verő Tamás: Doff Imre főkántorunk elvesztésével egy korszak zárult le
Ezen a héten a Frankel körzete ünnepre kellene, hogy készüljön, hiszen augusztus 8-án lesz 129 éves a zsinagógánk. Azonban szeretett főkántorunk, tanárunk, barátunk, Doff Imre elvesztése mindannyiunk számára nagy fájdalom. Egy korszak zárult le – mondta búcsúbeszédében Verő Tamás főrabbi Doff Imre főkántor temetésén a Kozma utcai zsidótemetőben. Az alábbiakban a főrabbi teljes búcsúbeszédét közöljük.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1073]