Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1169]

Mazsihisz – OR-ZSE Tudományos Pályázat Díjátadó 2018
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a változó világra nyitott zsidóság szellemiségét következetesen képviselve kiemelten fontosnak tartja, hogy a társadalom legkülönbözőbb csoportjaival alakítson ki kapcsolatokat, és erősítse a meglévőket.
 
Heti zsidó tanítás: Miért imádkozunk halkan? A zsidó meditációról
Bár a nők az imádkozás jelentős része alól fel vannak mentve a zsidó jog szerint, a legfőbb zsidó ima elmélyült elmondásának módját mégis egy gyermekre vágyó nőtől tanultuk meg, Hannától, Sámuel próféta édesanyjától, akit tévesen utasított helyre az akkori főpap.
 
A holokauszt áldozataira emlékeztek Kisvárdán
Napjaink történelme mutatja, hogy a magyar társadalom máig nem heverte ki, nem dolgozta fel lelkileg a kirekesztések egyik legszörnyűbb történelmi sorozatát: az 1944. évi deportálások, tömeges gyilkosságok emlékét, amely a zsidóknak minősített embertársaink megkülönböztetésével kezdődött, s folytatódott azzal, hogy átengedtük őket egy olyan idegen hatalomnak, amely példátlan embertelenséggel elpusztította mindnyájukat.
 
Nem bírom én vinni egyedül az egész népet – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 20:14 óra, az ünnep kimenetele: 21:34 óra. A Tórából ezen a héten a „Beháálotchá” (Mózes 4. 8:1–12:16.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Izrael elijesztette az orosz medve iráni szövetségesét
Az izraeli haderő további csapásaitól tartva Putyin orosz elnök is távol kívánja tartani az iráni fegyveres erőket és a velük szövetséges siíta csapatokat Izrael északi határától – közölte a jeruzsálemi forrásokra hivatkozó Haaretz cikke nyomán a The Times of Israel.
 
Bemutatjuk a rabbijainkat: Markovics Zsolt
A Miskolcon tavaly óta szolgáló főrabbi 1967-ben született Budapesten, az Anna Frank Gimnáziumban érettségizett, és innen egyenes út vezetett számára a rabbiképzőbe.
 
Üres padok – Meghívó konferenciára
A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja Önt az Üres Padok című két napos konferenciára. A Konferencia időpontja: 2018. június 7-8., helyszíne a Holokauszt Dokumentációs Központ (Budapest IX. ker., Páva u. 39.)
 
Angyalföldön a Szentföldről – Nyári napközis tábor a Mazsihisz szervezésében
Nyári napközis tábort szervez 7-12 éves gyerekek számára Barangolások a 70 éves Izrael tájain címmel a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a budapesti Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban (Budapest XIII. ker., Dagály u. 15/A.) július 2-6 között.
 
Szijjártó: Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett
Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett, és büszke az országban élő zsidó közösségre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Washingtonban.
 
Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a FunRun
Lépésről lépésre a közösségedért címmel, idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Maccabi VAC sportegyesület a Maccabi Fun Run közösségi és jótékonysági futóeseményt a budapesti zsidónegyedben június 10-én vasárnap reggel. Start a Király és Holló utca sarkán lévő játszótéren.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1169]