Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [992]

Szeged: Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok
A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat.  
 
Meghívó az Élet Menete Alapítvány ENSZ Holokauszt Emléknapi megemlékezésére
Az Élet Menete Alapítvány 2017. január 26. csütörtök), 18:00 órakor a Bethlen téri Színházban (Budapest VII. ker., Bethlen Gábor tér 3.) tartja megemlékezését Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián közreműködésével. Az eseményre minden emlékezőt szeretettel várnak a szervezők.
 
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A nyolcnapos programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye – közölte a szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) csütörtökön az MTI-vel.
 
Tüntetés kipában: a lengyelek szeretik a zsidókat
Gyakran számolnak be a zsidó honlapok antiszemita incidensekről. Mi most egy tüntetően zsidóbarát incidensről szeretnénk beszámolni Lengyelországból.
 
Mai születésnapos: Molnár Ferenc, a legnépszerűbb magyar író
Ő volt a legokosabb és legügyesebb a „cinikus pesti okosfiúk” között: tudta, hogy a világ megválthatatlan és reménytelen, de kiszámíthatóan szórakoztató. Hazudni kell, az mindent megold, amit egyáltalán meg lehet oldani – ez volt alakoskodó színpadi ars poeticája. Mégis ő írta meg a legszomorúbb regényt a legkisebbek önfeláldozó, szent hazafiságáról, a Pál utcai fiúkról és a kis Nemecsek közlegényről.
 
Az orosz zene varázsa – Almira Emiri és Szivan Rotem koncertje Budapesten és Győrben
Az orosz zene varázsa címmel különleges koncertet ad Almira Emiri albán zongoraművész és Szivan Rotem izraeli operaénekes 2017. január 25-én a Budai Micve Klubban 18:00 órakor (Frankel Leó u. 49.), január 26-án az Orosz Kulturális Központban 19:00 órakor (Andrássy u. 120.) és január 28-án Győrben 17:00 órakor, az egykori zsinagógában (Kossuth Lajos u. 5.).
 
Meghívó a Raoul Wallenberg-díj átadó ünnepségére
A Raoul Wallenberg Egyesület és a Holokauszt Emlékközpont tisztelettel meghívja Önt a Raoul Wallenberg-díj átadó ünnepségére, 2017. január 17. kedd 14:00 órára a Holokauszt Emlékközpont, Wallenberg termébe.
 
Amerikai hírszerzők óva intik az izraelieket értesüléseik átadásától az új amerikai kormányzatnak
Az amerikai titkosszolgálat tagjai óva intették izraeli kollégáikat, hogy megosszák titkaikat a hamarosan hivatalba lépő új amerikai kormányzattal, mert tartanak tőle, hogy Washingtonból Moszkvába, onnan pedig Teheránba kerülhetnek a féltve őrzött információk – jelentette csütörtökön a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
 
Netanjahu csalásnak nevezte a vasárnapra Párizsba meghirdetett izraeli-palesztin békekonferenciát
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön csalásnak minősítette az izraeli-palesztin viszály rendezése érdekében vasárnapra Párizsba összehívott nemzetközi békekonferenciát – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
 
Mit csináljunk, ha a Jobbik kerül hatalomra?
A Jobbik Hanukája, avagy hová álljanak a zsidók címmel rendezett nyilvános kerekasztal-beszélgetést a Mazsihisz szerda este a budapesti Bálint Házban Kiss Henriett Mazsihisz-alelnök, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Darvas István rabbi részvételével.  A rendezvény apropója Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a hanuka alkalmából írt üdvözlő levele volt, amely élénk vitát keltett.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [992]