Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1093]

CAFe Budapest – Kiállítás nyílt Robert Capa izraeli fotóiból
Capa Izraelben címmel nyílt kiállítás a legendás fotográfus 1948 és 1950 között, az akkor születő zsidó államban készített képeiből pénteken a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.  
 
Szegedi jogi kari kitüntetés Randolph L. Braham professzornak
Laurea Honoris Causa-díjat adományozott Randolp L. Brahamnek, a City University of New York professzorának a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara.  
 
Mindenki zsidó az új Harry Potter-filmben is
A Legendás lényekben, a Harry Potter-filmek első előzménymozijában is már két zsidó boszi volt a történet főszereplője, társukat is egy zsidó színész játszotta és a lista tovább bővül a 2018-ra tervezett második részben. Még a varázsvilág is tele van zsidókkal.
 
Isten szólításának követése: eljött Örömünk ideje, a Sátrak Ünnepe
Otthon vagyunk a világban: A ma este (17:59 órakor) beköszönő Sátrak Ünnepe – Szukkot, a hit a nem ismert dolgok létezésébe vetett bátor remény, a jövőbe helyezett bizalom szól. Mert bár „az egész világ egy nagyon keskeny híd, mégis van rá okunk, hogy ne féljünk”: Isten.
 
A magyar holokauszt legnagyobb krónikása volt a MAZSIHISZ vendége
Randolph L. Braham lenyűgöző szellemi elevenségéről tett ismét tanúbizonyságot kedden a budapesti Goldmark-teremben, amikor összefoglalta évtizedes kutatásai legfontosabb téziseit. Előtte elszavalta Heisler Andrásnak a Szeptember végén-t.
 
Új tagozat Debrecenben
Hamarosan hivatalosan is megalakul Debrecenben, a jelenlegi ortodox hitközség keretén belül a status quo ante tagozat. A dolog nem újkeletű, hiszen a hajdúsági megyeszékhelyen a nyolcvanas évek elejéig működőképes volt a két tagozat társulása.
 
Mai születésnapos: az őrült képregények királya
Emlékeznek a ’90-es évek zseniális blődségére, az amerikai kulturális hódítás legnagyszerűbb termékeinek egyikére, a Kretén magazinra? Azt is egy zsidónak köszönhetjük, aki amerikai elődét, a MAD-et megálmondta. Igen, persze, a kretén képregényeket a lökött poénjaikkal szintén a zsidók csinálták. Keblünk dagad a büszkeségtől.
 
Mark Zuckerberg Jom Kippurja: bocsánatot kért a Facebookon terjedő gyűlöletért
Az ünnep bejövetele előtt posztolta, mennyire sajnálja, hogy a facebook rossz célokra is használható és jelezte, hogy a jövőben igyekszik majd jobban figyelni. Nem mindenki akart megbocsátani, de sokan értékelték a gesztust és azt, hogy Zuckerberg egyre jobban közeledik a zsidó valláshoz.
 
Fergeteges izraeli fellépők a Budapesti éjszakában
Budapest Ritmo néven, a héten izgalmas zenei fesztiválnak ad otthont a magyar főváros. Október 6-tól három napon át, három színpadon, több mint húsz országából lépnek fel zenészek, köztük két különleges izraeli produkciót is hallhat a magyar közönség.
 
Art Market Budapest Izrael díszvendégségével
Izrael díszvendégségével rendezik meg október 12. és 15. között a 7. Art Market Budapest (AMB) kortárs képzőművészeti vásárt, amely 24 ország 120 kiállítójával várja a látogatókat a Millenáris park csarnokaiban.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1093]