Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1169]

Negyedmillióan vettek részt Tel-Avivban a meleg méltóság menetén
Negyedmillióan vettek részt Tel-Avivban a melegek méltóságának idei menetén – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.
 
Heti zsidó tanítás: a szavakkal fájdalmat okozni tilos és életveszélyes
A mostani hetiszakaszból tanulhatjuk meg, mennyire súlyosak lehetnek a meggondolatlan szavak következményei.
 
Guinness-rekord: Izraeli zászló 100 ezer kekszből
Egy Matt Lewis nevű atlantai zsidóember versenyre kelne Pakisztá kekszet használó hazafiaival és egy még nagyobb izraeli zászlót tervez 100 ezer kekszből. Számít Önökre.
 
Prágában ülésezett a Zsidó Világkongresszus
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnöke, Heisler András is fölszólalt a Zsidó Világkongresszus csehországi konferenciáján, ahol kiemelt figyelmet kapott az európai új antiszemitizmus, amely szélsőjobbról és szélsőbalról egyaránt támadja a közösségeket és Izraelt.
 
BonBon matiné: Air Corde Trió – Állati zenék a Judafesten
Állati jó klasszikus zene – bevezetés a klasszikus zene világába a Judafesten a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) támogatásával, 2018. június 10-én vasárnap délelőtt 10 órától a nagyszínpadon (a Kazinczy utca és a Wesselényi utca találkozásánál).
 
Nemzetközi motoros túra Herzl Tivadar nyomában
Hat motor, egy autó, tizenegy résztvevő, kilenc ország, és négyezer-hétszáz kilométer tizenöt nap alatt – számokban így írható le az a különleges motoros körutazás, amelynek keretében egy csapat vállalkozó szellemű ember útra kel Magyarországról, hogy meglátogassa Herzl Tivadar életének főbb állomásait.
 
Tízezrek éltették Izraelt New Yorkban
Órákon át tartott a buli a Times Square-en a világ legnagyobb rendszeres, Izraelt támogató tömegrendezvényén.
 
Izraeli vezetők elleni merényletekre készülő terrorcsoportot fogtak el
Izraeli vezetők, köztük Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Nir Barkat jeruzsálemi polgármester elleni merényletre készülő terrorista csoportot fogott el a Sin Bét belbiztonsági szolgálat Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden.
 
Meg kell őriznünk egymás emlékét: a nemzeti összetartozás napja
Meg kell őriznünk a vajdasági, Erdélyi, Kárpátaljai magyarok közösségeit, a németek, zsidók és mások emlékét. Azt, ami maradt a sokszínű, sokkultúrájú Közép-Európából száz évvel Trianon után.
 
Pályázati kiírás a Scheiber Iskola festési munkálataira
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ezúton ír ki pályázatot a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola energetikai felújítását követő festési munkálataira. A festés az épület felújított részeire vonatkozik, az árajánlat megadása előtt a pályázóknak bejárást biztosítunk. Cím: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 38-40.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1169]