Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1147]

Március 15: a magyar zsidóság szimbolikus születésnapja
A magyar zsidóság a reformkorban formálódik, és születése párhuzamos a befogadó, modern magyar nemzet megszületésével, amelyet március 15-én ünnepelünk.
 
Március 15. – A szabadságharc zsidó hőseire emlékeztek Budapesten
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyar zsidó hőseire emlékeztek csütörtökön Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben, a forradalomban hősi halált halt honvédek sírkövénél.  
 
Gyász: Elhunyt Galambos Szilveszter humorista
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Szeretetkórházának orvosigazgatója Dr. Deutsch Zsuzsanna szomorúan tudatja, hogy 2018 március 13-án kedden este, életének 91. évében elhunyt Galambos Szilveszter humorista, színpadi szerző.
 
Zsidók a magyar szabadságért: rendkívüli forradalmi megemlékezés a Kozma utcai zsidó temetőben
Együtt tiszteleg a ’48-as magyar zsidó honvédek sírjánál az országos főrabbi a zsidó iskolásokkal 2018 március 15-én 13 órakor. Király Miklós operaénekes és Fekete László főkántor énekei kapcsolják össze a szabadság zsidó hagyományát a magyar nemzeti liberalizmussal, amely a magyarrá vált zsidóságot, a neológiát teremtette.
 
Zsidó bulira ropja a világ
Ötmillió dolláros, tíz éves szerződést kötött egy izraeli popzenekarral egy nagy amerikai kiadó, Britney Spears, Miley Cyrus és Katy Perry szövegírójával fog dolgozni a Static és Ben-El.
 
Heti zsidó történelem: A magyar zsidó, aki naggyá tette a brazil és portugál futballt
Bajnok lett az MTK-val, az osztrák zsidó csodacsapattal végigverte a világot, összeveszett Puskás Öcsivel és ezért kitalálta a brazil futballt, naggyá tette és máig tartó érvénnyel megátkozta a Benficát. Száztizennyolc évvel ezelőtt született Guttmann Béla.
 
Kompromisszumos megoldás született a koalíciós válságra Izraelben
A koalíció pártjai kompromisszumos megoldást találtak az ultraortodoxok katonai szolgálat alóli felmentését biztosító törvény ügyében, ezzel megoldódott a koalíciós válság, és elhárult az előrehozott választások veszélye Izraelben – jelentette a tízes kereskedelmi tévécsatorna esti híradója kedden.
 
Izrael70: Ünnepeljünk faültetéssel Jeruzsálemben
A talmudi hagyomány szellemében – az idén 70 éves Izrael Állam születésnapja alkalmából az új és tartós élet reményében 70 fát ültetünk el. 35-öt Izraelben március 22-én, majd 35 darab fát Budapesten ültetünk el május 6-án Budapesten a Szent István parkban, ezek szimbolizálják majd évszázadokon át a diaszpórában és az Izraelben élő zsidóság közötti kötelékeket. Egy nép, egy szív.
 
Kivételes bemutató: együtt lép fel holnap a püspök és a mi főrabbink
Vallásközi beszélgetés bűnökről, jóvátételről, együttérzésről és egy „elképzelt papról és egy elképzelt országról”, 2018. március 14. (szerda) este 6 órakor a Hatszín Teátrumban (Budapest VI. ker., Jókai u. 6.) Minden érdeklődőt szeretettel várnak aszervezők.
 
Jelentkezzen Ön is az Országos Rabiképző-Zsidó Egyetemre
Az Országos Rabbiképző -Zsidó Egyetem felvételt hirdet a 2018- 2019. tanévre a következő szakokra: Rabbiképző, rabbihelyetes, judaisztika, felekezeti szociális munkás, liturgia, kántorképző, kultúrtörténeti és közösségszervező szakokra valamint zsidó vallástudományi doktori iskola képzésre. Jelentkezési határidő: 2018. március 21. szerda.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1147]