Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1056]

Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus elnökével egyeztetett
Orbán Viktor miniszterelnök Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével egyeztetett szerdán délután az Országházban – mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek.
 
Az elhagyatott zsidó temetők felújításáról is szó volt a Zsidó Közösségi Kerekasztalon
Az elhagyatott zsidó temetők felújításáról is szó volt a Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai budapesti ülésén – közölte a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára beszélt a találkozót követően újságíróknak.
 
Hamarosan nyílik a Mazsihisz Balatonfüredi üdülője – már lehet regisztrálni
Kedves visszatérő Vendégeink és leendő Vendégeink! Balatonfüredi Üdülőnk 2017. évi szezonja június 26-án kezdődik, és augusztus 20-áig várjuk a kedves üdülni vágyókat. A foglalási rendszer megnyílt.
 
Nincsenek titkaink – Mazsihisz közleménye a MAHIR-nál folytatott adóvizsgálatról
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a magyar társadalmi élet felelős fegyelmezett szereplőjeként tudomásul veszi, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal nem hagyta ki Szövetségünket sem a MAHIR-nál folyó ellenőrzésből.
 
Shia Labeouf, az álomgyár zsidó színész-fenegyereke
Botrányhős, akciószínész, Indiana Jones barátja és az űrrobotok harcának főszereplője. Az Indiana Jones-széria és a Transformers sztárszínésze, aki a stáblisták mellett a letartóztatottak listáján is többször szerepelt már.  
 
A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap
A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának 73. évfordulója alkalmából – tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.
 
Szöudát Hávráá – A gyászszertartás utáni első lakoma kialakulásáról
A magyar héber nyelvű kéziratos kultúra egyik legértékesebb darabja a nagykanizsai Chevra-könyv, amely 1782-ben készült. Jelenleg a Magyar Zsidó Múzeumban található.
 
Mai születésnapos: Martin Landau, Woody Allen és Tim Burton Oscar-díjas sztárja
Volt gonosztevőcske Hitchcocknál 30 évesen, volt képregényrajzoló, volt Raszkolnyikov zsidó utóda Woody Allen csodálatos, szomorú filmjében és ő volt Lugosi Béla Johnny Depp mellett, továbbá Amerika egyik legnagyobb rabbija is ő volt. A hullámzó pályájú zsidó színész, Martin Landau.
 
Hétezer kilométert motoroznak a békéért Londonból Jeruzsálembe
Szeged - Egy hónap alatt hétezer kilométert motorozik egy nemzetközi túra tizenöt résztvevője. Londonból Jeruzsálembe tartanak; szolidárisak Izraellel, a terror áldozataival a békéért.  
 
MAZSIHISZ: Szívügyünk Kárpátalja támogatása
Nagy sikert aratott a Kárpátaljai Zsidó Napok című rendezvénysorozat, amelyet a napokban rendeztek meg Nagyszőlősön és Beregszászon. A több ezer érdeklődőt megmozgató program egyik főszerepezője a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) volt.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1056]