Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1185]

Rabbi szólal fel a Vatikánban a püspöki szinódus elõtt
Sear-Jasub Cohen haifai rabbi személyében elõször szólal fel zsidó vallási vezetõ a római katolikus egyház püspöki szinódusán. Az októberben tartandó egyházi ülésszakon a résztvevõk a Bibliáról tanácskoznak majd - jelentette be szerdán Federico Lombardi vatikáni szóvivõ.
 
A Filantróp - Sir Sigmund Sternberg
Egy különösen jellegtelen modern észak-londoni irodaházban rendezte be "fõhadiszállását" Sir Sigmund Sternberg, a röviden filantrópként emlegetett magyar származású brit üzletember.
 
Rogán Izraelben testvérvárosól tárgyalt- interjú
A Belváros mihamarább testvérvárosi kapcsolatokat kíván létesíteni Jeruzsálemmel, vagy annak egy negyedével - fejtette ki Rogán Antal V. kerületi polgármester, aki részt vett a Jeruzsálemben szeptember közepén rendezett nemzetközi polgármesteri konferencián. A hvg.hu ottani tudósítója további terveirõl, izraeli benyomásairól faggatta az önkormányzati vezetõt.
 
Zsidó Világkongreszus Askelonban a Mazsihisz részvételével
Szerdán tartja a Zsidó Világkongresszus Vezetõségi Ülése esedékes gyûlését az Izraeli Askelonban. A magyarországi zsidóságot dr. Feldmájer Péter a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a Zsidó Világkongresszus Kormányzó Tanácsának tagja képviseli.
 
A sztálinizmus és nácizmus áldozatainak emléknapjává válhat augusztus 23-a
A sztálinizmus és a nácizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánítaná augusztus 23-át az Európai Parlament, a házelnök hétfõn hirdette ki az errõl szóló nyilatkozatot. 1939-ben ugyanis ezen a napon köttetett meg a Szovjetunió és Németország között a Molotov-Ribbentrop paktum.
 
Ámokfutó Jeruzsálemben: emberek közé hajtott egy terrorista
Az izraeli mentõszolgálatok szerint mintegy tizenöten megsebesültek hétfõn éjjel Jeruzsálem egyik forgalmas keresztezõdésében, ahol egy autós az emberek közé hajtott.
 
Tarka Magyar! - Civilek szerveznek demonstrációt
Több tucatnyi civil szervezet Tarka Magyar! elnevezéssel demonstrációt szervez az erõszak és a kirekesztés ellen október elején – ismertették a rendezõk az erõszakmentesség világnapjához kapcsolódó megmozdulás programját budapesti sajtótájékoztatójukon vasárnap.
 
Kincsek nyomában
A berlini Zsidó Múzeum elõször mutatja be külön kiállításon a nácik által zsidó tulajdonosaiktól elorzott több ezer mûvészeti tárgy nem egyszer vitatott visszajuttatásáig vezetõ utat.
 
Izrael: õszi kóstoló
Az Izraelbe utazásnál igen fontos az idõzítés. Nyáron csak az vágjon neki, aki jól bírja a rekkenõ hõséget és az állandó napsütést, télen aki nem retten meg egy kis esõtõl.
 
Madonnának belgrádi rabbi fõz Montenegróban
Madonna-lázban ég Montenegró: a balkáni országban csütörtökön lép fel az amerikai énekesnõ. A szervezõk szerint már csak pár száz jegy kapható a show-ra. A helyi sajtójelentések szerint minden készen áll a sztár érkezésére.
 
[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1185]