Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1080   |   1081   |   1082   |   1083   |   1084   |   1085   |   1086      »      [1087]

Menekül a kurucinfó
A New Jersey állambeli Cliftonban mûködõ Fortress ITX nevû cég a szélsõséges honlap antiszemita és gyûlölködõ tartalma miatt helyi idõ szerint pénteken délután kikapcsolta a kuruc.info szerverét, de az fél órán belül egy Connecticut államban levõ szerverre költözött.
 
Meggyalázták: horogkereszteket találtak egy zsidó emlékmûvön
Meggyalázták a nácizmus európai zsidó áldozatainak emléket állító berlini holokauszt-emlékmûvet: hét kõtömbjén tizenegy horogkeresztet találtak - közölte a rendõrség.  
 
A Magyar Gárdát jobbára a fideszes vezetésû önkormányzatok hívják
Elfújja a bíróság a szervezet születésnapi gyertyáját? Miközben a Fidesz politikusai ismét lavíroznak a Magyar Gárdát hol helytelenítõ, máskor éppen bátorító kijelentéseikkel a szélsõjobb felé, addig a szervezet egyéves lett.
 
Ma lenne 84 éves Ephraim Kishon, magyar nevén Kishont Ferenc, író, humorista.
Ephraim Kishon a második világháborúban munkaszolgálatos volt, majd mûvészettörténetet, szobrászatot és festészetet tanult. 1949-ben hagyta el Magyarországot, elõbb Ausztriában, majd Izraelben, egy kibucban élt.
 
Rangos kitüntetést kapott Schõner Alfréd egyetemi tanár az OR-ZSE rektora
A Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje Csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést adta át Schõner Alfréd egyetemi tanárnak, az Országos Rabbiképzõ - Zsidó Egyetem rektorának.
 
Moreno Pincas kiállítása a Ráday Galériában
A magyar nagyközönség most találkozhat elõször, ráadásul párhuzamosan két helyszínen is, Moreno Pincas rendkívül intenzív, ha nem is a legújabb trendeket követõ, de mégis is nagyon lendületes és fiatalos festészeti világával. Pincas 1936-ban született Bulgáriában, ahonnan 1949-ben emigrált Izraelbe. Mûvészeti tanulmányait Tel-Avivban és Párizsban végezte. Ez a kettõség máig megmaradt életében, hiszen felváltva él hol Izraelben, hol pedig a francia fõvárosban.
 
Újabb emlékezõ macskakövek Budapesten
Valódi útépítõs védõszerelésben, térdvédõben, modern szerszámokkal vágta ki a "botlatókõ" helyét Gunter Demnig kölni mûvész, aki Budapesten csütörtökön, pénteken és szombaton 36 emlékkövet helyez el a budapesti középiskolások által felkutatott holokausztáldozatok emlékére, s ebben az idõben magán megrendeléseknek is eleget tesz.
 
Rasszizmus Ausztriában
Kisebbfajta vihart kavart az osztrák politikai közegben az ENSZ fajüldözés-ellenes bizottságának (CERD) jelentése, amely súlyos kifogásokat támasztott az alpesi országnak a rasszizmus elleni küzdelemben nyújtott teljesítményével szemben.
 
Simon Peresz 85 éves
Simon Peresz, Izrael Állam elnöke a Negev sivatag déli településein tölti születésnapját, keresztes-háborújának részeként, hogy segítse a növekedését a ritkán lakott régiónak. Az államelnöki iroda úgy nyilatkozott, hogy Peresz Dimónába, az Izraeli atomerõmûnek otthont adó városba látogat ezen a napon, amit kissé elhomályosult az utóbbi idõben a kékgalléros munkanélküliség.
 
Nem az egyházat képviselték a turulszobornál
Nem a református egyházat képviselte Kiss Endre József lelkész a turulszobor megáldásán, a ceremónián csak egyénileg vett részt - mondta az MTI-nek hétfõn Csomós József, a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni Egyházkerületének püspöke. 
 
[1]      «      1080   |   1081   |   1082   |   1083   |   1084   |   1085   |   1086      »      [1087]