Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1039   |   1040   |   1041   |   1042   |   1043   |   1044   |   1045      »      [1073]

Bözödújfalu „székely zsidói” tovább élnek
Festõi szülõföldjük végül Caucescu falurombolásának áldozata lett, a román diktátor elárasztatta Bözödujfalut, amely ma is víz alatt van. A humorra és érzelmekre egyaránt fogékony, „magyarozást”, „románozást” és „zsidózást” egyaránt elítélõ székely író gyermekkorában abban hitt, hogy a Messiás egyszer majd Jeruzsálembe, az õ Székely Jeruzsálemükbe fog visszatérni.
 
A zsidó, mint toposz
Gondolatok a bayeri ocsmányság kapcsán az amerikai zsidó képrõl. Kísérlet a valóságmag leválasztására, és annak megvilágítására, hogy ennek exponálása miért keltett akkora indulatokat.
 
Zsidó sírokat dúltak fel Szlovákiában
Félszáz zsidó síremléket rongáltak meg a nagytapolcsányi (Topolcany) zsidó temetõben ismeretlen tettesek a héten. A pusztítás ténye csak szombaton derült ki.
 
Hitler kedvenc étele: fõzõcske-tévémûsor Belgiumban
A flamand VRT-hez tartozó Canvas televizió programját úgy ajánlják honlapjukon, hogy abban a mûsor szakácsa Hitler kedvenc ételét, a vajban sült pisztrángot készíti el.
 
A püspök úr a zsidóságot hol poloskainváziónak, hol patkányhadjáratnak nevezte
"A  magyarság egyik legkiemelkedõbb lelki embere” meggyõzõdéssel vállalta az antiszemitizmust, hangoztatván, hogy mindez a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen: a legjogosultabb mozgalom.
 
Kitört az õrület: mindenki olyan hajat akar, mint a politikusnõé
Könnyen lehet, hogy nemsokára számos Sarah Palin-hasonmással találkozhatunk New York ortodox zsidók lakta kerületeiben. Egy paróka-nagykereskedõ szerint ugyanis az elmúlt néhány hónap slágertermékévé vált a Palin-haj.
 
Am Israel Chai
Sohasem értettem, hogy Magyarországon - de a nyugati világ többi részén is - miért gyûlölik ennyire Izraelt! (A palesztinokat értem, az semmi más, mint a területért folyó harc.) Be kell vallanom, hogy számomra az antiszemitizmus gyakorlatilag egyenlõ az irigységgel és a mérhetetlen butasággal.
 
Osztrák lap szerint sok bíztatást kap a magyar szélsõjobb
Gyakran hallani az elveszett magyar királyság utáni sóvárgást - említi meg a lap, hozzátéve, hogy a Nagy-Magyarországgal kapcsolatos retorika gyûlöletet szít a szomszédos államok ellen.
 
A vezér halála és a politikai higiénia
Minden ember halála családja és barátai számára szomorú esemény. Az is természetes, hogy egy pártvezér hirtelen halála megrendíti híveit. De ebbõl a gyászból máris politikai hasznot akarnak húzni Haider elvtársai, és ehhez nemcsak a katolikus egyház, de az ország politikai elitje is hozzájárul.
 
"XII. Pius szentté avatása a feledékenység kihasználása, a figyelem hiánya lenne"
Elfogadhatatlan lenne Jichák Hercog, az izraeli szociális ügyek minisztere szerint XII.Pius pápa szentté avatása a náci népirtással szembeni magatartása miatt.
 
[1]      «      1039   |   1040   |   1041   |   1042   |   1043   |   1044   |   1045      »      [1073]