mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. November « | »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Szavazó

Példátlanul obszcén, nyílt antiszemita kirohanás a Jobbik EP listavezetõjétõl

2009-06-03 22:42:55
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

MAZSIHISZ


Úgy tûnik a magyarországi Európa Parlamenti választási kampány immár a távoli Egyesült Államokban is tombol.Honlapunkat Barát Gábor tájékoztatta a következõ esetrõl. A fiatalember több mint tíz éve él az Egyesült Államokban, ahol egy sikeres cégnél dolgozik vezetõ beosztásban, elmondása alapján mindig is büszke volt, s mai napig is büszke magyarságára.

A magát büszke Magyar zsidónak valló férfi, évek óta levelezõ tagja az Egyesült Államokban mûködõ, a Fodor András ELTE nyugalmazott docense alapította - a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló - Deák Ferenc Polgári Internetes Levelezõ Körnek.

Ennek a levelezõ körnek a nyílt listájára - ám Barát Gábornak címezve - küldte el az obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina a Jobbik Európai Parlamenti választások listavezetõje.

Szó szerint idézzük Morvai Krisztina a levelezõ körnek intézett levelét:

Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak"
titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal
játszadoznának az én gyalázásom helyett.

A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris
vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta.
Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!!
Felemeltük a fejünket és nem tûrjük tovább a magukfajták
terrorját. Visszavesszük a hazánkat!

Szívélyes üdvözlettel:
Morvai Krisztina


A "professzor asszony" szavait a levelezõ kör tagjai is mély megdöbbenéssel fogadták.

Jeszenszky Géza, hazánk korábbi Külügyminisztere, a levelezõkörhöz intézett levelében az ügy kapcsán a következõ véleményét fogalmazta meg:
"Elképesztõ ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nõhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást."

Fodor András a Deák kör vezetõje nyílt levelet intézett a Jobbik-hoz, amelyben kérte, hogy határolódjanak el Morvai Krisztina kijelentéseitõl, illetve Morvai kérjen bocsánatot leveléért. Nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el.

Morvai Krisztina dühödt vagdalkozásai ellen - aki egyébként az ELTE Jogtudományi Karának docense - már több magyarországi civil szervezet is felemelte hangját többek között egy 2008 novemberében tett nyilatkozata miatt, amelyben "az õsi magyar virtus" nevében lényegében kitessékeli Magyarországról a magyar állampolgárok tízezreit.
Dr. Hudecz Ferenc az ELTE rektora, az ELTE hallgatói, oktatói és munkatársai nevében elhatárolódott a Morvai Krisztina által megfogalmazott gondolatoktól.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008