mazsihisz.org
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Eseménynaptár
2018. December « | »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Szavazó

Zsidónegyed, web2 vagy amit akartok

2011-10-23 00:10:55
AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK Cikk ajánlása    NYOMTATÁS Nyomtatás    Betűméret növelése Betűméret Betűméret csökkentése  
Share   Megosztás

Limmud 2011


Tanulással, szórakozással, ismerkedéssel, beszélgetésekkel, valamint több mint 60 érdekes programmal várja a zsidó közösségi élmény iránt érdeklődőket a Limmud Konfesztivál október 30. és november 1. között Budapesten.A konferenciák, szabadegyetemek, workshopok és tréningek jellegzetességeit ötvöző Limmud a nyolcvanas évek elején indult útjára Angliában. Magyarországon immár ötödik éve várja izgalmas, aktuális témákkal a látogatókat, résztvevőket, érdeklődőket.

Az idei előadások és foglalkozások négy fő téma köré szerveződnek: az itthoni zsidóság, a külföldi zsidó közösségek, zsidók és nem zsidók kapcsolata, valamint a zsidóság megélésének gyakorlati kérdései.

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések alkalmával szó lesz a régi pesti zsidónegyedről, házasságról, a zsidóság szociális érzékenységről, a határon túli magyar közösségekről.  Olyan kényesebb kérdések is terítékre kerülnek a három nap alatt, mint a házasságtörés, az erotika, valamint transzneműek helyzete a zsidóságban.

Kiderül, hogyan óvhatjuk meg a nagypapa hagyatékát, mivel készüljünk a szombatra, hol vásároljunk kósert Budapesten, és hogyan készíthetünk saját imakönyvet. Szó lesz a megkerülhetetlen témákról is; az antiszemitizmusról, a cionizmusról és Izrael politikájáról. Bemutatjuk a Facebook és Youtube használatát zsidó szemszögből, illetve a rabbi, az orvos és az ügyvéd szakmai etikáról szóló vitájába is belehallgathatnak az érdeklődők, vagy akár részesei is lehetnek.

A több nyelven tartott előadásokon, beszélgetéseken és műhelyfoglalkozásokon kívül felolvasószínház, olasz dalest, gyerekprogramok, sok sport és kóser ellátás várja a 2011-es Limmudra érkezőket.

A szervező Limmud Magyarország Alapítványról, a Limmud idei rendezvényéről, a programokról és a helyszínről bővebb információ a www.limmud.hu oldalon található.
 

 
HírlevélTwitter
 

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége | Minden jog fenntartva © 2008