Klezmer-jiddis dixie a debreceni zsinagógában

2021. Október 04. / 10:10


Klezmer-jiddis dixie a debreceni zsinagógában

Különleges koncert helyszíne lesz a debreceni Pásti utcai zsinagóga ezen a héten szombaton: az 1984-ben alakult Debrecen Dixieland Jazz Band ad koncertet Zsidó dallamok címmel este 9 órától. A belépés ingyenes, de regisztrálni kötelező.


A Debrecen Dixieland Jazz Band az elmúlt évtizedek alatt mintegy ezer koncertet adott, eddig 14 országban – köztük az Egyesült Államokban, a dixie őshazájában – mintegy harmincszor léptek föl. Számos rádió, televízió és lemezfelvételt készítettek itthon és külföldön. 

A Debrecen Dixieland Jazz Band – amely természetesen állandó résztvevője a Debreceni Jazznapoknak – már olyan jeles helyszíneken játszott, mint a European Broadcasting Union Jazz Fesztivál, a Drezdai Dixieland Fesztivál, a New Orleans Jazz and Heritage Festival, a United Europe Jazz Festival, valamint a Klaipedai Jazz Fesztivál, ez utóbbi helyen Maynard Fergusonnal és Billy Cobhammal. A zenekar 2018-ban a 25. Megéve-i Jazz Verseny közönségdíjasa lett.

DDJB2019_3-1606x1080.jpgA Debrecen Dixieland Jazz Band (Fotó: Debrecendixieland.hu)

Az együttes repertoárjában a new-orleansi gyökerű zenéken kívül megtalálhatók a klezmer-jiddis hagyományokból táplálkozó számok, amelyek 2016 óta a műsoruk markáns részét képviselik a „Stílusok találkozása” című programban. 

A debreceni együttes ezen a héten – a sábesz kimenetele után – Zsidó dallamok címmel ad koncertet a debreceni Pásti utcai zsinagógában október 9-én, szombaton este 9-től. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: a rendezvényre a debrecenizsidosag@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni október 7-ig, azaz e hét csütörtökig. 

(Forrás: Debrecendixieland.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek