Dés László Prima Primissima díjas, szívből gratulálunk!

2019. December 09. / 11:49


Dés László Prima Primissima díjas, szívből gratulálunk!

Ilyen egy zseni – mondta róla barátja, Esterházy Péter, s ezt a véleményét csak megerősíthetjük. A nemzetközi hírű jazz zenész  a Kossuth- és Liszt díja mellé most magyar zeneművészet kategóriában kiérdemelte a Prima Primissima díjat is, amely jobb helyre nem is kerülhetett volna.


Egy ország ismeri a melódiáit évtizedek óta, hiszen több mint negyven filmhez írt zenét, többek között olyan kasszasikerekhez, mint a Szerelem első vérig vagy a Sose halunk meg, a színházakban pedig folyamatosan telt házzal megy a Valahol Európában, A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk című musical, amelyeket zeneszerzőként jegyez. Igaz, muzsikusnak is zseniális, a szaxofonjával csodákat művel – híres az improvizatív játékáról.

Intellektuális, finom, szenzibilis zene, így lehetne leírni azt a Dés-féle világot, amely azonnal felismerhető. A bevezetőben említett Esterházy Péterrel igen sokat dolgozott együtt, ő volt az, aki a nagybeteg író utolsó, Vörösmarty téri fellépésén szaxofonozott. Az Örömóda motívumaira improvizált, a közönség pedig egy emberként sírt. Egyvalakinek nem folytak a könnyei: a Dés László mellett álló Esterházynak, aki földöntúli mosollyal hallgatta a zenét. 

Így maradnak meg együtt az örökkévalóságnak: egy szaxofonszóló hangjaival kísért, varázslatos képben, amelynek fényét nem is a koranyári nap, hanem a szeretet ragyogása adja. 

Szeretettel gratulálunk Dés Lászlónak és az összes többi díjazottnak

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mi marad Isten kezében? - Jó szombatot!
2024. Április 19. / 17:14

Mi marad Isten kezében? - Jó szombatot!

Élet + forma
Köszönet az őrbottyáni diákoknak és tanáruknak